Презентація до години спілкування " Вчинок і наслідок"

Про матеріал

Формувати в учнів поняття про вчинок і наслідок; вчити аналізувати свої вчинки; розви­вати вміння оцінювати свої вчинки і приймати рішення, розвивати вмiння контролювати i аналiзувати свої та чужi вчинки, зробити їх усвiдомленими; виховувати бажання здiйснювати достойнi вчинки, повагу до людей ви­ховувати в учнів здатність протидіяти.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВЧИНОК І НАСЛІДОК ВИКОНАЛА Марченкова О.Ю. вчитель ОТМ та художньої культури КЗО НВО № 113 ДМР м. Дніпро

Номер слайду 2

“ Ось що мені для цього потрібно ” “ Більш за все я хочу навчитися робити ” “ Я не дуже добре вмію “ Краще всього я вмію Творче завдання “ Який я?” заповніть колонки, написавши в кожній мінімум по чотири пункти.

Номер слайду 3

Відомо, що всі люди на землі вміють і люблять мріяти. А чи любите мріяти ви? Якби я був/ була вітром, то... Якби я був/ була зіркою то... Якби я опинився( лась) на Місяці, то... Якби я жив/ жила в чудовому замку, то... Якби я був / була невидимкою, то... Якби я був / була найкращим лікарем у світі, то... Якби я був/ була найкращим винахідником у світі, то...

Номер слайду 4

Камінь У лузі під гіллястим дубом багато років жила криниця. Вона давала людям воду. Під дубом біля криниці відпочивали подорожні.

Номер слайду 5

Одного разу до дуба прийшов хлопчик. Він любив пустувати. Тож і подумав: “ А що воно буде, як я візьму оцей камінь і кину в криницю? Ото, мабуть булькне дуже!”

Номер слайду 6

Підняв камінь, кинув його в криницю. Булькнуло дуже. Хлопчик засміявся, побіг і забув про свої пустощі.

Номер слайду 7

Камінь упав на дно й закрив джерело.

Номер слайду 8

Вода перестала наповнювати криницю. Криниця засохла. Засохла трава навколот криниці, і дуб засох, бо підземні струмки потекли кудись в інше місце.

Номер слайду 9

На дубі перестав мостити гніздо соловейко. Він полетів на інший луг. Сумно стало на лузі.

Номер слайду 10

Минуло багато років. Хлопчик став дідусем.

Номер слайду 11

Одного разу він прийшов на те місце, де колись був зелений луг, стояв гіллястий дуб, співав соловейко, вабила прохолодна криниця. Не стало ні лугу, ні дуба, ні соловейка, ні кринці.

Номер слайду 12

Довкола пісок, вітер здіймає хмари пилюки. “Де ж воно все поділося?” – подумав дідусь ( В Сухомлинський)

Номер слайду 13

Як же вчинок хлопчика вплинув на подальше життя криниці, дуба, соловейка? Про що не подумав хлопець? Чому так сталося? Як вчинок впливає на наслідки? Які поради ви дали б хлопцеві?

Номер слайду 14

Як ти розумієш прислів`я? Куди вітерець, туди й розумець. Шия з намистом, а голова із свистом Порожній колосок вище всіх стоїть Розумна голова та дурню попалась.

Номер слайду 15

-Що значить уміти аналізувати свої дії? Порівнювати їх? Оцінювати? -Яка спільна думка у прислів`ях : “ Є каяття, та нема вороття”, “ Що посієш, те й пожнеш”, “ Сім раз відмір, один відріж”? -Чому важливо бачити зв`язок між вчинком і наслідком? -Що таке вчинок? А наслідок? -Чим відрізняються між собою люди? ( одні люди думають, а потім роблять, інші зроблять, а потім думають).

Номер слайду 16

Вчинок – це дія людини, скерована на когось чи щось. Наслідок – те, що виходить, випливає з певних обставин; результат, підсумок.

Номер слайду 17

Поради видатного письменника і педагога В. Сухомлинського. Запам`ятаємо їх і будемо виконувати. Бути справжньої людиною наодинці зі своєю совістю значно важче, ніж на людях, що оцінюють твої вчинки, схвалюють добро і засуджують зло Звітувати перед своєю совістю значно важче, ніж перед іншою людиною Якщо наодинці із собою ти робиш щось варте осуду, не думай що про це ніхто не дізнається. Звичка приховувати від людей погане накладе на тебе незабутній відбиток: люди все одно будуть знати твою істинну сутність.

Номер слайду 18

Учні об`єднуються в групи Кожна група отримує малюнок серця, яке вона повинна розділити на клітинки і вписати в них усі якості людини, які роблять серце світлим і сяючим. Група яка напише більше якостей, отримає перемогу, і їй присвоюється звання “ Охоронець серця”

ppt
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
3670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку