Презентація до інтегрованого уроку фізики та зарубіжної літератури "451 за Фаренгейтом"

Про матеріал
Надана презентація являється вдалою ілюстрацією подій,які описані в романі Рея Бредбері "451 за Фаренгейтом"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рей Бредбері1920 20122012

Номер слайду 2

«Фантастика – це наша реальність,доведена до абсурду».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Температура самозаймання паперу за шкалою Фаренгейта. Температура горіння 233 С = 451 F Температура самозаймання 451 С= 844 F(Фаренгейт — 32) : 1,8 = Цельсій  Цельсій х 1,8 + 32 = Фаренгейт 

Номер слайду 5

Країни, які користуються шкалою Фаренгейта

Номер слайду 6

Температура горіння 233 С = 506.15 К = 911.07 R Температура самозаймання 451 С= 724.15 К = 1,303.47 R

Номер слайду 7

Діаграма переводу температур

Номер слайду 8

Головні герої Гай Монтег

Номер слайду 9

Кларисса Маклеллан/ Мілдред Монтег

Номер слайду 10

Брандмейстер Бітті

Номер слайду 11

Фабер

Номер слайду 12

Механічний пес

Номер слайду 13

Реактивні бомбардувальники. У сучасній тактичній авіації різниця між тактичним бомбардувальником, винищувачем-бомбардувальником і штурмовиком часом сильно розмита. Основними відмінностями бомбардувальника поки залишаються велика дальність дії і обмежені можливості ведення повітряного бою.rrrrr

Номер слайду 14

Пневматичний потяг. Перші в світі досліди з переміщенням тіла у вакуумній трубі за рахунок електромагнітного поля поставив у 1911-1913 роках в Томському технологічному інституті російський професор Борис Вейнберг. Вейнберг припускав, що капсула зможе розвивати швидкість до 800-1 000 км/год.

Номер слайду 15

Тепловізор Тепловізор (інфрачервона камера) — оптико-електронний прилад для візуалізації температурного поля та вимірювання температури. Переважно працює в інфрачервоній частині електромагнітного спектру — теплові зображення утворюються завдяки зміщенню максимумів спектрів власного випромінювання тіл під час їх нагрівання у короткохвильову область.

Номер слайду 16

Навушники «Ракушки» Особливо цінними здібностями пристрою є можливість відповідати на вхідні дзвінки, завершувати телефонну розмову і регулювати параметри відтворюваних відео і ауідофайлов . Такі можливості забезпечуються за рахунок наявності в навушниках вбудованого мікрофонного механізму і пульта управління. Корпус навушників ідеально повторює анатомічну особливості будови вушної раковини, що дозволяє зручно і комфортно розмістити навушники.

Номер слайду 17

«Змія з електронним оком»Фіброгастроскопія – це огляд слизової оболонки стравоходу, шлунку і дванадцятипалої кишки за допомогою ендоскопа, який вводять хворому через ротову порожнину. Цей метод дає можливість визначити колір слизової, стан судин, наявність запальних процесів, ерозій, поліпів, виразок,пухлин , взяти прицільну біопсію (кусочки відщипнутої тканини для гістології).

Номер слайду 18

Плазмафарез. Плазмафарез — це природне (фізіологічне) видалення токсинів з крові з використанням методики мембранного поділу її компонентів. Плазмофільтр мембранного типу містить камери для кров’яного потоку, розділені з камерами акумулювання плазмового складу, пористою мембраною.

Номер слайду 19

«Гості» При підведенні до електродів високочастотного напруги відбувається іонізація газу або освіту плазми. У плазмі відбувається ємнісний високочастотний розряд, що призводить до ультрафіолетового випромінювання, яке викликає світіння люмінофора: червоне, зелене або синє. Це свічення проходячи через передню скляну пластину потрапляє в око глядача.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

«Кросенс - це асоціативна головоломка,яку треба не розшифрувати,а пояснити»

Номер слайду 23

Українські стежки зарубіжної літератури Артем Чапай. Оповідання «233градуси за Цельсієм»

Номер слайду 24

Українські стежки в зарубіжній літературі

Номер слайду 25

«Є люди руйначі, а є – будівничі»

Номер слайду 26

Читайте гарні книжки!

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку