Презентація до класної години

Про матеріал
Інформаційна презентація до класної години на тему "Гендерна рівність" яка відкриває гендер у сім’ї, на роботі, в політиці»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад«Запорізьке вище професійне училище»Презентація до класної години«Ґендер у сім’ї, на роботі,В політиці»

Номер слайду 2

Нормативні документи. Загальна декларація прав людини (грудень, 1948) Конвенція про політичні права жінок (грудень, 1952) Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (грудень, 1979)Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» (01.01.2006)

Номер слайду 3

Дискримінація – це дії або практика систематичного приниження групи або однієї людини. Гендерна дискримінація – це будь-які відмінності, винятки або обмеження за ознакою статі щодо реалізації людиною прав людини і свобод у політичній, економічній, соціальній, культурній, громадській та будь-якій іншій сфері.

Номер слайду 4

Кожна людина повинна мати всі права незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового або іншого стану. Стаття 2 Загальної декларації прав людини.

Номер слайду 5

Швейцарські вчені провели експеримент. В одному з великих супермаркетів вони встановили дзеркало, в яке було вмонтовано приховану відеокамеру. Камера зафіксувала, що протягом дня уважно роздивилися себе у дзеркалі 428 жінок і… 735 чоловіків!

Номер слайду 6

Як правило, коли в родині народжується дитина, у декретну відпустку іде мати. А відповідно до законодавства України чоловіки також мають право на декретну відпустку. Факти свідчать, що сьогодні в Україні цим правом скористалися вже 3% чоловічого населення країни.

Номер слайду 7

У сучасному світі стрімко зростає кількість жінок, які сідають за кермо автомобіля. Якщо 35 років тому в Україні лише 6% жінок мали права водія, то на сьогодні ця цифра збільшилася майже в п'ять разів. І взагалі, є жінки, які набагато вправніше, ніж чоловіки, керують автомобілем.

Номер слайду 8

Представництво жінок в органах державної влади Серед депутатів ВР жінки становлять 8,2% в обласних радах жінок близько 11% серед голів облдержадміністрації – 0 жодної жінки немає у складі нинішнього Кабміну. Проте жінки все ж обіймають високі державні посади – в Адміністрації Президента України, в Раді нацбезпеки і оборони й інших державних органах. жодної жінки немає у складі нинішнього Кабміну. Проте жінки все ж обіймають високі державні посади – в Адміністрації Президента України, в Раді нацбезпеки і оборони й інших державних органах.

Номер слайду 9

У нашій країні середній річний прибуток чоловіків на третину вищий за прибуток жінок, тобто чоловіки працюють на більш високооплачуваних робочих місцях.

Номер слайду 10

якості, притаманні чоловікамагресивний, активний, амбітний, безпристрасний, владний, грубий, зухвалий, домінуючий, жорстокий, винахідливий, ініціативний, майстерний, міцний, ледачий, мудрий, мужній, напористий, недобрий, незалежний, неорганізований, необережний, раціональний, реалістичний, самовпевнений, серйозний, сильний, схильний до ризику, суворий, впевнений, хвалькуватий, хоробрий.

Номер слайду 11

якості, притаманні жінкамстримана, добра, манірна, жіночна, залежна, соромлива, лагідна, цікава, мрійлива, м’яка, сердечна, ніжна, чарівна, покірна, приваблива, приємна, балакуча, чутлива, сексуальна, сентиментальна, слабка, спокійна, забобонна, тривожна, емоційна.

Номер слайду 12

Ґендер визначає соціальну поведінку жінок і чоловіків у суспільствіВизначає соціальну стать людини, а не біологічну.

pptx
Додано
14 травня 2021
Переглядів
547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку