Презентація до класної години на тему " Вибір професії"

Про матеріал

Класна година на тему " Вибір професії" в 9 класі. Підготовлена презентація на основі матеріалу. виходячи з життя класу.Цікавий матеріал і для учнів інших класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

розширювати інформованість учнів про професії і професійні вимоги; збагачувати уявлення учнів про світ професій та їхні особливості; формувати осмислений підхід до вибору професії

Номер слайду 4

Якщо Ви вдало виберете працю, вкладете в неї свою душу, то щастя саме вас знайде К.Д. Ушинський

Номер слайду 5

Є тисячі доріг, мільйон стежинок. Є тисячі ланів , але один лиш мій. В. Симоненко

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

<<людина-людина>>

Номер слайду 9

<<людина-природа>>

Номер слайду 10

<<людина-техніка>>

Номер слайду 11

<<людина-знакова система>>

Номер слайду 12

<<людина-художній образ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вибирати професію потрібно свідомо, з урахуванням реальних можливостей, особистих і суспільних інтересів

Номер слайду 15

Кожна професія , якщо тільки до неї ставитися з любов`ю і знанням справи, має в собі невичерпні можливості до творчості.

Номер слайду 16

Отримати як найбільше інформації про світ професій і визначити сферу діяльності , що вас цікавить. Вивчити самого себе, скласти уявлення про свої інтереси, здібності, нахили. З`ясувати, чи немає у вас медичних протипоказань щодо обраної професії.

Номер слайду 17

Знайти можливість зустрітися з представниками професії і з`ясувати, в якому навчальному закладі можна одержати необхідну кваліфікацію. З`ясувати , чи користується вибрана вами професія попитом на ринку праці.

Номер слайду 18

Ознайомити підлітків зі світом професій; Забезпечити учнів необхідним обсягом профорієнтаційних знань та навичок; Розвинути уміння розуміти самого себе, свої потреби та нахили; Формувати толерантне ставлення до представників різних професій.

Номер слайду 19

Синій колір обрали мрійники, у своєму оточенні вони виділяються скромністю, доброзичливістю. Зелений колір вибрали ті, що намагаються діяти самостійно, це індивідуалісти й у групі почувають себе менш упевнено ніж на самоті. Червоний колір люблять сміливі, владні, вольові, запальні й товариські. Жовтий колір вибирають товариські, допитливі люди, що легко пристосовуються як до людей, так і до обставин.

Номер слайду 20

Вибір майбутньої професії – тема актуальної розмови для кожного підлітка, бо це одне з найважливіших питань у житті, від якого багато в чому залежить подальша доля. Ця проблема – задача з багатьма невідомими: що я добре вмію? Чого хочу? А що потрібно суспільству?

Номер слайду 21

Тип “людина –людина” Медичне обслуговування Виховання та навчання Побутове обслуговування Інформаційне обслуговування Захист суспільства та держави

Номер слайду 22

Професія покликання Чи можна зробити правильний вибір майбутнього професійного шляху, якщо твої знання про сучасний світ професій дуже обмежені? Важливий перший крок у пошуках свого професійного місця – саме набуття знань про сучасні професії.

Номер слайду 23

Як говорив А.А.Дістерверг «Учитель для школи – це те саме, що й Сонце для Всесвіту». Дійсно, як Всесвіт не може без життєдайного світла і тепла, так і людство не може існувати без вічної та важкої праці педагогів.

Номер слайду 24

Якості особистості Зовнішня привабливість. Висока моральність. Високий інтелект. Доброта. Спостережливість. Загальна культура. Товариськість. Вимогливість. Емоційність. Прагнення до творчості.

Номер слайду 25

Хочу: бажання, цікавість, прагнення Можу: здібності, таланти, стан здоров'я Треба: стан ринку праці, соціально-економічні проблеми в регіоні Наші цінності, мрії багато в чому визначають наше життя. У пошуках свого професійного майбутнього кожному з вас важливо визначити пріоритети своїх життєвих цінностей.

Номер слайду 26

Бажаю ромашкової долі, чистоти річкових лілей. Гордості від тополі , радості від людей. Від квітів ніжності, а від лебедів вірності. Хай вітер з берегів щирої юності Приносить вам щастя й радості,

Номер слайду 27

Щоб щасливо в світі жити,треба вміти мріяти й любити. Бути добродушним, щиро усміхатись, твердо йти вперед, не оглядатись! Головне –не втратити запал і інтерес.

Номер слайду 28

Шукай свій смисл, Працюй завжди натхненно, Щоб розквітала доля молода

Номер слайду 29

ppt
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
8113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку