Презентація до клубної години "Ігри зі словами"

Про матеріал
Узагальнити знання учнiв про значення слів; повторити способи утворення слів; розвивати почуття вiдповiдальностi; виховувати бажання вчитись, дотримуватись правил для учнiв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вихователь ГПД Ріпкинської загальноосвітньої школи І-Ш ст. №2 ПАВЛЕНКО ТЕТЯНА ЮРІЇВНА{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}_І_Г_Р_И__З__Б_У_К_В_А_М_И__Т_А__С_Л_О_В_А_М_И_   

Номер слайду 2

ВІДПОВІДІ У СЛОВАХВідповіді на ці запитання можна знайти у виділених словах.

Номер слайду 3

1. Яку квітку бачив хлопчик, коли лежав у гамаку?2. Що їв касир під час обідньої перерви?3. Як називається водойма, де купається влітку Марічка?4. Який спортивний заклад спорудили на пустирі?

Номер слайду 4

5. Що вилили з цистерни на залізничну колію?6. Що побачив мотоцикліст попереду?7. Що побачив Карлсон, який спав на даху?8. Яку страву любить  тракторист?9. Хто налякав королеву у лісі?10. Що зламав цап об поріг?

Номер слайду 5

ЩО ВІДПОВІВ СУСІД: Сусід сказав сусідові:– Мені потрібна одна дошка. Чи не зміг би ти мені її дати?– Я дав би тобі дошку, але в мене її немає... Насправді сусід мав дошку, але йому було... Відповідь сховалася в річ, яку прохав сусіда.

Номер слайду 6

ЗАГАДКОВИЙ ХЛОПЧИК Хлопчик завітав до крамниці, де купив: апельсинів, косинку, пляшку води «Росинка», косинець і синьку. Все це він відніс у будинок №13 і передав одній жінці. Ким доводиться цей хлопчик жінці? Відповідь тобі підкажуть закупки, які зробив хлопчик.

Номер слайду 7

Антоніми-це слова протилежні за значенням: ЧОРНИЙ - БІЛИЙ. КИСЛИЙ, ВЕЛИКИЙ, ШИРОКИЙ, ВИСОКИЙ, ХОЛОДНИЙ, ВЕСЕЛИЙ, КРАСИВИЙ,

Номер слайду 8

ВОРОГ, РІДКИЙ, ЗЛИЙ, РІВНИЙ, СТАРИЙ, ХВОРИЙ, СЛІПИЙ

Номер слайду 9

НОТИ В СЛОВАХТреба підібрати як найбільше слів, що містять у собі ноти. Наприклад: Мірка, Сідло, піДОшва, ФАнтастика, РЕклама тощо. Переможцем стає той з гравців, хто пригадає найбільше слів з нотами.

Номер слайду 10

ПРИСЛІВ'Я З ЧИСЛОМУчасникам гри пропонується підібрати найбільшу кількість приказок та прислів'їв, що містять у собі число: «Семеро одного не ждуть», «У семи няньок дитина без ока», «Сім п'ятниць на тиждень» тощо. Перемога присуджується гравцеві, який запише найбільшу кількість народних висловлювань.

Номер слайду 11

ХТО ШВИДШЕНазвати слова, в яких оголошена буква міститься на початку, посередині або ж прикінці. АОУСК

Номер слайду 12

"Гребінець" Придумайте слова, які включали б в себе всі букви. Літери можна міняти місцями, додавати до них інші приголосні."к", "л", "т". Складаємо з ними слова: молоток, телескоп, візок, толк, лікоть, кольт і так далі.  М, Л, К.  Х, В, Т  П, В, Д  П, Т, К

Номер слайду 13

Дякуємо!

pptx
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку