Презентація до лекції для батьків "Комп'ютерна залежність у підлітків"

Про матеріал
У зв’язку із процесом глобальної комп’ютеризації життя людини виникають питання про вплив комп’ютера на її організм і, у першу чергу, на фізичне та психічне здоров’я. Особливу увагу автор приділяє вивченню впливу комп’ютера на здоров’я школярів, що обумовлено як більшою чутливістю організму дитини до всіляких факторів навколишнього середовища, так і можливими віддаленими наслідками такого впливу, які позначаться лише через багато років.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

сидяче положення протягом тривалого часу; електромагнітне випромінювання; перевантаження суглобів кистей; підвищене навантаження на зір; стрес у разі втрати інформації.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

до 9 років – 7 учнів 9-10 років – 8 учнів 11-13 років – 10 учнів

Номер слайду 5

1-2 год – 8 учнів не більше 3 год - 12 учнів від 3 до 5 год - 5 учнів

Номер слайду 6

до 1 год – 6 учнів 1-2 год – 8 учнів до 3 год – 1 учень Не грають - 10 учнів

Номер слайду 7

Дитячий вік – 5 учнів Підлітковий вік – 18 учнів Дорослий вік – 2 учні

Номер слайду 8

так – 3 учнів можливо – 4 учнів ні – 18 учнів

Номер слайду 9

їсть, п’є чай, робить уроки біля комп’ютера; проводить хоча б одну ніч біля комп’ютера; прогулює школу — сидить за комп’ютером; приходить додому й відразу сідає за комп’ютер; забуває поїсти, почистити зуби (раніше такого не спостерігалося); перебуває в поганому, роздратованому настрої, не може нічим зайнятися, якщо комп’ютер зламався; конфліктує, загрожує, шантажує у відповідь на заборону сидіти за комп’ютером.

Номер слайду 10

Заняття спортом – 22 учні Спілкування з другом – 22 учні Читання книжок – 4 учні Прогулянка на свіжому повітрі – 18 учнів

Номер слайду 11

безпосередньо – 18 учнів по комп'ютеру – 7 учнів

Номер слайду 12

опановує роботу з комп'ютером і в Інтернеті; навчається працювати з інформацією; спілкується з однолітками; вчиться грамотно висловлювати свої думки.

Номер слайду 13

розмивання загальнолюдських принципів; емоційний занепад; спотворення поняття дружби; проблема самоідентифікації; безконтрольне спілкування.

Номер слайду 14

особиста інформація; кількість віртуальних друзів; фотографії.

Номер слайду 15

Працювати не більше 2 годин Перерви 15 хв, розминка, вправи для очей Після роботи помити руки з милом Протирати клавіатуру 1 раз в тиждень Провітрювати приміщення Зволожувати повітря або поставити акваріум Гуляти на свіжому повітрі

ppt
Додав(-ла)
Сушко Оксана
Додано
1 січня 2020
Переглядів
573
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку