презентація до літературної гри " Мандрівець"

Про матеріал
Використовуючи дану презентацію учі закріклюють матеріал з теми Шекспір - видатний поет Великобританії". додатковим матеріалом є творчі робот які учні готоють заздалегіть.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентация «Жизнь и творчество У. Шекспира»

Номер слайду 2

Етапи уроку. TASK 1 Information about Shakespeare( mind map)How much do you know about William Shakespeare?TASK2 Brain Storming. Asking and answering questions about Shakespeare’s life and activities. TASK 3 Game “Can you name the plays written by Shakespeare?”TASK4 Watching the video “William Shakespeare”(2-3 minutes)

Номер слайду 3

TASK5 Introduction of the new lexical material on the topic. Was born, was buried, to be performed in, to be situated, the ghost of the king,The Globe Theatre, must be punished etc. TASK6 Watching the video with short contest of the play’’ Hamlet”(3-4 minutes). TASK7 Watching the video “Hamlet”(3-4 minutes). TASK8 Describing and discussing of the characters of the play”Hamlet”.

Номер слайду 4

Відео (Гамлет)

Номер слайду 5

Додаткова інформація

Номер слайду 6

Вільям Шекспір. Вільям Шекспір народився в Стратфорді-на-Ейвоні, невеликому містечку, на 160 км на північ від Лондона. Дата народження Шекспіра невідома, але існує запис про його хрещенні, що датується 26 квітня 1564 року. Це перше офіційне свідоцтво про Шекспіра, так як за часів Єлизавети I не видавались свідоцтва про народження. Однак примітно, що Шекспір помер в той же день в 1616 році. Церковна реєстрація хрещення в церкві святої Трійці. Написано латинською мовою: «Gulielmus filius Johannes Sakspere» (Вільям, син Джона Шекспіра)

Номер слайду 7

Будинок Джона Шекспіра вважається місцем народження Вільяма. Вільям Шекспір був сином Джона Шекспіра і Мері Арден. У них було 8 дітей.

Номер слайду 8

Освіта. Хоча не збереглося записів про відвідування, Шекспір ймовірно отримав освіту в новій королівській школі в Стратфорді, безкоштовній школі, віддаленої на близько чверті милі від його будинку. Школи грамоти єлизаветинської епохи варіювали якість навчання, але воно було стандартизовано королівським указом, і школа точно повинна була дати сильну освіту в області латинської граматики та літератури. Частиною навчання була постановка учнями латинської п'єси для кращого розуміння мови. У період, коли Шекспір ймовірно постійно проживав в Стратфорді, театральні трупи відвідали місто щонайменше 12 разів, в тому числі 2 рази виступаючи перед чиновниками, в числі яких був батько Шекспіра, який, як судовий пристав, повинен був до виступу трупи проліцензувати її . Весілля28 листопада 1582 року 18 річний Шекспір одружився на 26-річній дівчині Енн Гетевей; їх перша дочка, Сьюзен, народилася 26 травня 1583 року. Близнюки, син Хамнет, і дочка Джудіт були хрещені 2 лютого 1585 року.

Номер слайду 9

Лондон і театральна кар'єра. Як одружений чоловік Шекспір ​​не мав права на навчання в університеті, а, отже, не міг бути прийнятим в формальні серйозні акторські гільдії. Однак деякі компанії, що називаються 'учнівства', мали менш суворі вступні вимоги. Це було можливістю для Шекспіра працювати в театрі. Більшість вчених вважають, що до 1592 році Шекспір ​​вже став досить відомим лондонським драматургом. До кінця 1594 Шекспір ​​став співвласником театральної компанії під назвою Lord Chamberlain's Men. Трупа була дуже популярна. Герб Шекспіра Малюнок 1708 року вважається портретом Енн Хетеуей

Номер слайду 10

Його ранні п'єси в основному відносяться до комедій і хроніками. Потім в його творчості настав період трагедій, що включають твори «Гамлет», «Король Лір», «Отелло» і «Макбет», які вважаються одними з кращих на англійській мові. Комедія - це драматичний жанр літератури, в центрі якого стоїть комічне смішне подія. Трагедія - це драматичний твір, в основі якого лежить нерозв'язний трагічний конфлікт. Трагедія завжди має сумне завершення, як правило, закінчується вона загибеллю головного героя. 

Номер слайду 11

Га́млет«Га́млет» — трагедия Уильяма Шекспира  одна из самых известных его пьес, и одна из самых знаменитых пьес в мировой драматургии. Это самая длинная пьеса Шекспира  посвящена прежде всего мести — в ней главный герой ищет отмщения смерти своего отца. 

Номер слайду 12

Роме́о и Джулье́тта. Ромео і Джульєтта »- трагедія Вільяма Шекспіра, розповідає про кохання юнака і дівчини з двох ворогуючих старовинних пологів - Монтеккі і Капулетті.

Номер слайду 13

Отелло, мавр, здобув собі славу як чудовий полководець.. «Отелло»

Номер слайду 14

Макбет«Макбет» (англ. Macbeth) - п'єса, одна з найбільш відомих трагедій Вільяма Шекспіра. П'єса, віддалено заснована на історії реального шотландського короля Макбета, часто представляється архетипічних історією про небезпеку надмірної спраги влади і зради друзям

Номер слайду 15

Роботи шекспіра серйозно вплинули на театр і літературу наступних років. Зокрема, він розширив область роботи драматурга з характеризацією персонажів, сюжетом, мовою і жанром . До «ромео і джульєтти» романтика ніколи не розглядалася як гідна тема для трагедії Шекспір ​​вплинув на таких письменників як томас харді, вільям фолкнер і чарльз діккенс. За часів Шекспіра, англійські граматика, правопис і вимова були менш стандартизовані, ніж в наші дні, і його мова сприяла формуванню сучасної англійської мови. ВПЛИВ НА ЛІТЕРАТУРУ

Номер слайду 16

Сім'я Шекспіра давно хотіла отримати герб і статус джентльменів. Батько Вільяма Джон був, як і його дружина, хорошого походження, і мав права на герб. Прохання було подано в 1596 році, швидше за все з ініціативи Вільяма, справи якого процвітали. Тема відновлення соціального статусу зустрічається в п'єсах Шекспіра. У 1598 році ім'я Шекспіра почало з'являтися на виданнях його творів.Існує думка, що крім своєї драматургічної діяльності, Шекспір ​​також грав в постановках своїх власних п'єс. Різні документи, записи з правових питань або фінансових операцій показують, що Шекспір ​​досить розбагатів за свого часу проживання в Лондоні, щоб купити нерухомість в Блекфріарсе, Лондон, а також мати другий за величиною будинок в Стратфорді. Пізні роки і смерть. Шекспір помер 23 квітня 1616 року в віці 52 років. Його пережили дві дочки: Сюзанна і Джудіт. Його син Хамнет помер в 1596 року. У даний час немає прямих нащадків Шекспіра.  

Номер слайду 17

Шекспір - це англійський драматург, поет, актор. Він жив в 1564-1616.  У світовій історії Шекспір - найвідоміший і значимий драматург. Він зробив величезний вплив на розвиток всього театрального мистецтва. Твори Шекспіра і сьогодні читають і ставлять в театрах всього світу.

Номер слайду 18

Надгробок на могилі Шекспіра. Шекспір ​​похований біля вівтаря церкви святої Трійці в Стратфорді-на-Ейвоні. Він був удостоєний такої честі не тому, що був великим драматургом, а через те, що він сплатив десятину (досить велика сума в той час). Пам'ятник на стіні недалеко від могили, швидше за все розміщений членами його сім'ї, являє собою бюст, який зображає Шекспіра в процесі письма. Щороку, в день народження Шекспіра гусяче перо в його руці замінюють на нове. Вважається, що Шекспір ​​є автором епітафії, написаної на його власній могилі. Good friend for Jesus sake forbear,To dig the dust enclosed here. Blest be the man that spares thes stones,And curst be he that moves my bones. Друг, заради Господа, не рий. Останків, взятих цей землею;Хто не рушив - блаженний у віках,І проклятий - рушивши мій прах.

Номер слайду 19

1. Місто де народився Шекспір2. Де навчався Шекспір3. Родина Шекспіра4. Місце роботи5. Жанри творів6. Трагедія присвячена помсті7. Трагедія про кохання8. Трагедія про брехю та недовіру11. Уільям Шекспір9. Трагедія про жагу влади10. Вплив на літературу

pptx
До підручника
Англійська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту) 11 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
28 січня 2019
Переглядів
910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку