Презентація до онлайн заняття з математики «Додавання, знак «+». Поняття «широкий», «вузький». Куля. Куб.»

Про матеріал
Презентація до онлайн заняття з логіко-математичного розвитку (математика) «Додавання, знак «+». Поняття «широкий», «вузький». Куля. Куб.». Мета: продовжувати знайомити математичними знаками "+" та "-"; вчити виконувати елементані математичні дії; вправляти у визначенні протилежних понять "широкий" і "вузький"; повторити назви геометричних фігур, та основні ознаки геометричних фігур "куля" і "куб". Сприяти засвоєнню набутих знань. Виховувати пізнавальний інтерес та любов до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Додавання, знак «+». Поняття «широкий», «вузький». Куля. Куб.» Вихователь: Яна Філенко

Номер слайду 2

Доброго дня мої любі, сьогодні у нас незвичайне заняття. Ми вирушимо у подорож. Нас чекають різні цікаві зустрічі і завдання. Подивіться, хто це?

Номер слайду 3

Послухайте історію, яка сталась з зайченятами. Жили собі в лісі троє маленьких зайченят з мамою-зайчихою. Гарно жили, не сварилися, бавилися, любили, проте вчитися не хотіли. Набридло їм якось вдома сидіти. І пішли вони світом мандрувати. Ось ідуть вони через ліс, а там росте багато дерев, кущів, пташки співають. Зайченята зголодніли. Побачили грибочок на гілці, а тут з ялинки білочка стрибає! «Хочете мої любі, пригощу вас грибочком, виконайте тільки спершу мої завдання. Діти, давайте допоможемо зайченятам!

Номер слайду 4

Давайте порахуємо грибочки. Скільки грибочків з коричневою шапочкою? Скільки грибочків з помаранчевою шапочкою? Скільки всього грибочків?

Номер слайду 5

А скільки тут ялинок? Скільки дубів?Молодці! Погляньте, що білочка подарувала зайченятам!

Номер слайду 6

Дивіться, що тут? Трикутник. Квадрат. Овал. Круг. Куб. Куля. Яку з цих фігур можна покотити? Яка котиться легко? Яка котиться важко, му?

Номер слайду 7

Молодці! Ви гарно допомогли білочці! А тим часом, наші зайченята мандруючи лісом знайшли дві стежки і не можуть визначити якою стежкою їм йти. Вузька стежка, для зайців, широка – для лисичок. Тож якою стежкою треба йти нашим зайченятам щоб знову бути разом з мамою-зайчихою. Допоможемо зайченятам розрізняти де широка стежка, де вузька.

Номер слайду 8

Як перевірити, де широка смужка, а де вузька? Так, їх можна накласти одна на одну. Якого кольору широка смужка? Якого кольору вузька смужка? Тож якою треба йти зайченятам? Молодці!!!

Номер слайду 9

Зайчата повернулись додому і мама зайчиха почала навчати їх. Вона поклала на стіл два зошити і одну книжку. Дайте відповідь на питання: скільки предметів опинилось на столі? Правильно – 3. Який математичний знак треба поставити між предметами (Знак «+»)? Який математичний знак треба ставити перед відповіддю? (Знак «=»)

Номер слайду 10

Молодці малята! Чи сподобалось вам подорожувати з зайченятами? До наступної зустрічі!

pptx
Додано
30 грудня 2022
Переглядів
1297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку