Презентація до першого уроку

Про матеріал
Презентація до першого уроку "Я, друзі і родина любимо неньку Україну!". На уроці проводиться дослід, учні стають справжніми слідчими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я, друзі і родина любимо неньку Україну

Номер слайду 2

Класне бюро розслідувань.

Номер слайду 3

Мозковий штурм. Жовтий колір – це колір пшеничної ниви, колір хліба, зерна, що дарує життя всьому  сущому на землі, це колір жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого не дозрів би, не заколосився б хліб. Це символ достатку українського народу. Блакитний, синій колір – це колір ясного, чистого, мирного неба. Це колір води, без якої не дозрів би хліб. І ще – це колір миру. Зелений вважається кольором повітря, життя, гармонія, природа, надія , процвітання.

Номер слайду 4

Асоціативний кущ. Навпроти стрілочок запишіть асоціації до слів: країна, родина, друзі.

Номер слайду 5

Турнір «Моя Україна»Коли ми відзначаємо День Прапора?(23 серпня). Коли ми святкуємо День незалежності України? (24 серпня). У якому році була прийнята Конституція незалежної української держави? (1991 рік)Із скількох областей складається Україна? (24 і Автономна Республіка Крим)Яка довжина Карпатських гір? (1500 км)Найвища точка Карпатських гір - гора Говерла становить… м?(2655 м)Із скількома країнами межує Україна?(7 країнами)Скільки морів омивають нашу Україну? Назвіть їх.(2 моря)Довжина найдовшого музичного інструменту трембіти сягає…(від 2,5 до 8 метрів)

Номер слайду 6

Відбитки

Номер слайду 7

Музична фізхвилинка

Номер слайду 8

Свідок. Розгляньте портрети та напишіть номінал купюр та відомих людей, які зображені на них. Богдан ХмельницькийІван Франко. Ярослав Мудрий. Тарас ШевченкоІван Мазепа. Леся Українка

Номер слайду 9

Дослід «Рація»

Номер слайду 10

Гра опитування «Краса людини – її доброта»

Номер слайду 11

«Ланцюжок доброти та дружби»

pptx
Додано
7 жовтня 2019
Переглядів
817
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку