Презентація до річниці визволення міста Ізюм від російських загарбників

Про матеріал
Презентація для учнів 1-4 класів до дня визволення міста Ізюм від російських загарбників. Мета: ознайомити учнів 8 з подіями, що відбулися під час окупації та деокупації 2022 року, сприяти розвитку патріотичних почуттів, формуванню високої моральної стійкості та відповідального ставлення до своєї Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місто-герой Ізюм

Номер слайду 2

"Страшніше за Бучу", — так коментували люди, які побачили наслідки окупації в Ізюмі, що на Харківщині. Після себе росіяни залишили в Ізюмі зруйновані житлові будинки, школи, магазини, медустанови, аптеки. Попри пережите, люди продовжують жити й відновлювати своє місто, а річницю визволення від окупантів святкували навіть під загрозою ймовірних обстрілів.

Номер слайду 3

Перший авіаналіт на Ізюм був 28 лютого, а вже передмістя та північна частина Ізюму були захоплені російською армією. Українські військові підірвали мости, тривали довгі бої. Гуманітарних коридорів не було, а "режиму тиші" росіяни не дотримувалися, тож протягом кількох днів люди взагалі майже не виходили з підвалів.

Номер слайду 4

Контроль над Ізюмом перейшов до російських військ з 1 квітня, після чого окупанти розпочали перевірки населення, шукаючи українських військовослужбовців, членів їхніх родини, будь-кого, хто мав відношення до армії. Усі ці пів року місто було на межі гуманітарної катастрофи — брак продуктів та відсутність електрики, води й опалення.

Номер слайду 5

Деокупація Ізюму. Ще на початку Харківського контрнаступу збройні сили України розвіяли міфи про "непереможну другу армію світу" Росії. Але якщо з Балаклії та Куп’янська росіян довелося вибивати, то з Ізюма вони просто повтікали. Напередодні звільнення в Ізюмі окупаційна влада ще й оголосила комендантську годину на шість днів. 

Номер слайду 6

Увійшовши до Ізюма, ЗСУ захопили там величезну кількість трофеїв. Адже росіяни кинули свою техніку та боєприпаси, що свідчить про те, що це була справжня втеча. Українські військові разом із собою привезли Starlink, аби люди могли зв’язатися з родичами — в місті не було ніякого зв’язку.

Номер слайду 7

Тривалий час офіційні джерела не давали підтвердження звільнення Ізюму, але вже 14 вересня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського в місті урочисто здійняли прапор України.

Номер слайду 8

Ізюм сьогодні10 вересня в Ізюмі містяни відзначили річницю звільнення від російських окупантів. Люди вшанували пам'ять безневинних жертв цієї війни, а також земляків міста, які віддали своє життя за свободу України, на алеї слави."Ця дата —  ще не свято, воно буде після нашої перемоги. А зараз це поки що дата звільнення нашого міста від рашистських окупантів. З початку війни та окупації наше місто пережило тяжкі часи — це і великі руйнування, які побачив увесь світ, і смерть наших мирних людей. З першого дня ворог нещадно обстрілював Ізюм, не розбираючись — і житлові квартали, і приватні будинки", — сказав мер Ізюма Валерій Марченко.

Номер слайду 9

Після деокупації в місті відновлено електро-, газо- та водопостачання та інші послуги для населення. В місто продовжують повертатися люди. Місто відновлюється та продовжує жити

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
9 вересня
Переглядів
120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку