Презентація до теми "Мої унікальні здібності"

Про матеріал
Презентація розроблена до теми "Мої унікальні здібності" (ЗДОРОВ’Я, БЕЗПЕКА ТА ДОБРОБУТ. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти - Світлана Василенко, Яна Коваль, Лариса Колотій). Чому кожна людина унікальна? Навіщо знати свої здібності? Навіщо виявляти та розвивати свої здібності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мої унікальні здібності

Номер слайду 2

Чому кожна людина унікальна?Унікальність людини виявляється в особливостях характеру та здібностях до навчання і творчості. Кажуть, що кожен талановитий по-своєму. Здібності кожної людини залежать від того, яка півкуля її головного мозку провідна. Вважають, якщо ліва провідна, то це «мислитель», а якщо права — «митець».

Номер слайду 3

Півкуля (ліва/права) відповідає за логіку та аналітичні здібності. Півкуля (ліва/права) відповідає за уяву, емоційність та уміння орієнтуватися у просторі. Буває, що змалечку ми відчуваємо, до чого лежить душа. Але частіше відкрити в собі певні здібності чи талант непросто. Пошук здібностей можна почати з визначення, яким чином ми мислимо, хто ми.

Номер слайду 4

Виконай вправи, наведені у схемі, щоб дізнатися «мислитель» ти чи «митець».

Номер слайду 5

Якщо частіше випадає правий палець чи рука, то провідною буде ліва півкуля, а це означає, що ти мислитель, якщо ліві, то навпаки, провідною буде права півкуля, яка підтримує в тобі митця. Виходять різні комбінації? Це чудово! Адже ти гармонійна особистість, маєш різні здібності.

Номер слайду 6

Навіщо знати свої здібностіНаші здібності можуть не проявлятися достатньою мірою. І ми, і батьки можемо не здогадуватися про них. Тому слід дослухатися до свого внутрішнього світу, пробувати різні заняття. Якісь можуть так захопити, що стануть хобі, а потім навіть перетворяться на справу, яка стане професією і даватиме прибуток. Виявляти та розвивати здібності — це непростий шлях. Дуже часто талановиті люди не одразу досягали успіху. Завдяки наполегливості та розвитку здібностей людина може досягти успіхів в обраній справі, зажити слави та статку.

Номер слайду 7

Виявляти та розвивати здібності — це непростий шлях. Дуже часто талановиті люди не одразу досягали успіху. Завдяки наполегливості та розвитку здібностей людина може досягти успіхів в обраній справі, зажити слави та статку.

Номер слайду 8

Велич кожного краю — в людях, які тут живуть. І особливо в тих людях, котрі своїми справами зробили внесок у розвиток науки, культури.         Чи знаємо ми славетних українців? Україна славиться своїми людьми – це і діячи минулого, відомі актори, співаки, спортсмени, які творять історію нашої держави. Вони є прикладом служіння своєму народу, того як треба працювати, досягати поставленої мети.

Номер слайду 9

Школяр Валентин Фречка придумав технологію виробництва екологічно чистого паперу з опалого листя. Роберта Лінн Бондар — перша жінка-астронавт Канади та перша лікарка-неврологиня, яка побувала в космосіСтудент Кирило Шевченко став першим в історії України чемпіоном світу серед студентів зі швидких шахів. Максиміліан Левчин, автор і розробник електронної платіжної системи Pay. Pal, сайту Slides тощо

Номер слайду 10

Хобі видатних людей різноманітні. Багато хто захоплюється рукотворами, приміром такими, про які йдеться нижче. Різьбленням по дереву займалися слов’яни ще з 11 століття. Для декорування меблів, дерев’яного посуду, сувенірів, скульптур, віконних рам і навіть прикрас використовують спеціальні інструменти і пристрої. Випалювання по дереву ще називають пірографією. На поверхню будь-якого органічного матеріалу (деревина, фанера, корок, картон, шкіра) наносять малюнок за допомогою спеціального пристрою з розпеченим наконечником.

Номер слайду 11

У гончарстві використовують природну глину або полімерну. Це прадавнє ремесло дало людству посуд, прикраси, іграшки тощо. Ліплення з глини допомагає заспокоїтись, зосередитись і використати рухову енергію з позитивом. Декупаж — це техніка декорування поверхонь паперовими серветками з різноманітними візерунками. Спочатку поверхню дерев’яного, скляного чи металевого виробу покривають акриловим ґрунтом. Коли він висохне, за допомогою клею прикріплюють серветки. Для верхнього шару використовують спеціальний лак.

Номер слайду 12

Кулінарні шоу — «фішка» сучасності, також виникли з хобі: наприклад домашньої випічки різних тістечок, кексів, макарун тощо або карвінгу — мистецтва художнього нарізання овочів і фруктів для прикрашання святкового столу.

Номер слайду 13

Розглянь світлини та назви матеріали, які потрібні для цих хобі.

Номер слайду 14

Часто причиною конфліктів з дорослими стає наше захоплення ґаджетами. Проте є й багато користі від їх використання. Наприклад, можна зробити гарне відеовітання на день народження близьких чи фотоколаж із сімейного відпочинку. Ми можемо знімати й навчальні відео, створювати мультики.

Номер слайду 15

Крім того, комп’ютери, планшети та навіть смартфон допомагають у реалізації хобі ведення блогу, у якому можна викладати поради з розв’язування математичних задач чи відео про інші хобі, приміром лайфхаки з малювання чи ліплення.

Номер слайду 16

Сучасні відеоігри такі реалістичні, що ми можемо там «жити». Грати у відеоігри можна для розваги, відпочинку, а також для навчання. Проте пам’ятаймо, що не слід витрачати на це багато часу, адже довготривала гра на смартфоні чи планшеті негативно впливає на наші очі, вуха і нервову систему.

Номер слайду 17

Вже сьогодні дуже популярними є професії програміста, IT-фахівця, інженера та працівника галузі високих технологій. Багато фахівців прийшли в ці професії через хобі: копірайтинг — написання хороших рекламних текстів чи STEM-освіту, яка має практичну складову. Щоб розв’язати важливу проблему, необхідно знайти рішення не в теорії, а можливо, шляхом спроб та помилок, використовуючи свої знання з усіх шкільних предметів та з попередніх класів.

Номер слайду 18

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями роботи покладені в основу цієї освітньої методики. Особливість полягає в тому, що вказані дисципліни здобувачі освіти вивчають не окремо, а комплексно

Номер слайду 19

Нам складно обрати хобі, тому можна спробувати кілька цікавих варіантів, щоб вирішити, до чого ми схильні. Безперечно, чудовими хобі можуть стати мистецтво, спорт, танці. Гри на гітарі можна навчитися самостійно, використовуючи самовчитель або переглядаючи навчальні відео з інтернету. Танці завжди покращують настрій, а співати хором — це взагалі звичне заняття для дружного класу, особливо в туристичних походах. Заняття у спортивній секції та активний відпочинок на природі дуже корисні для здоров’я та гармонійного розвитку особистості.

Номер слайду 20

Цікаво, що обираючи заняття до душі, ми працюємо на далеку перспективу, поступово йдемо дорогою життєвого вибору. У міру дорослішання список захоплень значно розширюється. Наші хобі можуть змінюватись — і це чудово. Варто розвивати свої найкращі риси та не боятись експериментувати з тим, що раніше здавалося неможливим

Номер слайду 21

Завдання: Проаналізуй інфографіку. За позначками сформуй список занять, які можуть стати хобі для твого друга чи подруги.

Номер слайду 22

Кожна людина народжується унікальною. Ця унікальність має проявитися й реалізуватися у світі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Яковенко Жанна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
3463
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку