Презентація до теми "Розв'язування компетентнісних задач. Жителі Карпат і Чорного моря"

Про матеріал
До теми "Розв'язування компетентнісних задач" у 8 класі доцільно використати проєкти на різноманітні теми. Наприклад про тваринний світ регіонів України. Це презентація на 6 слайдів, але в ній використано багато анімацій, зокрема шляхи переміщення. Дітям можна запропонувати як домашнє завдання так і роботу на один урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жителі Карпат і Чорного моря

Номер слайду 2

Тваринний світ Карпат: Багатий і різноманітний тваринний світ Карпат. Лише фауна хребетних налічує 435 видів. Склад її надзвичайно строкатий. Ядро фауни становлять види мезофільних західних і середньоєвропейських широколистих лісів - олень благородний, козуля, черепаха болотна, вугор європейський. Дуже поширені представники Середземномор'я (саламандра плямиста, жаба зелена), мешканці хвойних лісів Східної Європи і сибірської тайги (глухар, тетерев). Зустрічаються елементи степової, пептичної, і альпійської (бурозубка альпійська, полівка снігова, тритон альпійський) фауни. Чимало тут і карпатських ендеміків (білка карпатська, тритон карпатський). Тепер у Карпатах акліматизуються нові види: ондатра, єнотовидний собака, палія американська, омуль байкальський та ін. Розміщення тварин у Карпатах складне і мозаїчне. Більшість карпатських звірів - ведмідь бурий, олень, козуля, свиня дика, рись, білка карпатська, кіт лісовий, горностай, куниця лісова, соні та ін., багато видів амфібій, птахів і риб - мають широкий діапазон поширення. Вони заселяють територію від передгірних рівнин висотою в 200 м до зони субальпійських чагарників висотою 1600 і навіть 1850 м.

Номер слайду 3

Бурий ведмідь. Олень. Рись

Номер слайду 4

Тваринний світ представлений багатьма безхребетними. З киш­ковопорожнинних найчастіше зустрічаються медузи аурелія і коренерот. Серед молюсків широко розповсюджені мідії, трапляють­ся устриці, гребінці тощо. Деякі з них мають промислове значен­ня. З ракоподібних зустрічаються краби (кам’яний, зелений тощо), різні види креветок. Серед риб (180 видів) промислове значення мають бички, хам­са, скумбрія, кефаль, оселедці, камбала, пеламіда, ставрида. У Чорному морі спостерігаються масові міграції риб. На початку літа риба з Середземного моря (хамса, скумбрія, тунець тощо) і південної частини Чорного моря, де вона зимує, йде на відгодів­лю в північну частину моря і через Керченську протоку в Азов­ське море, а восени — у зворотному напрямку. З великих ссавців поширені дельфіни — білобочки, зрідка зу­стрічаються білочереві тюлені. Тваринний світ Чорного моря

Номер слайду 5

Дельфін. Медуза. Скат

Номер слайду 6

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
25 березня 2020
Переглядів
691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку