Презентація до урок уз географії по темі " Рекреаційні ресурси світу"

Про матеріал
Презентація знайомить учнів з рекреаці́йними ресу́рсами,що - це об'єкти природного та історико-культурного середовища, які можуть бути використані для організації рекреаційної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рекреаційні ресурси світу

Номер слайду 2

♠ Рекреаці́йні ресу́рси - це об'єкти природного та історико-культурного середовища,які можуть бути використані для організації рекреаційної діяльності.♠Рекреаці́йна дія́льність  - це  управлінські та економічні заходи, що спрямовані на використанні вільного часу для оздоровчої, лікувальної та культурної діяльності. ♠Рекреаці́йні ресу́рси♠ Природні Історико – культурні Морські Гірські Ландшафтні

Номер слайду 3

До основних морських ресурсів належать: узбережжя теплих морів, океанів, береги річок, озер і водосховищ.

Номер слайду 4

До основних гірських ресурсів. Належать: ліса, передгір‘я та гірські країни.

Номер слайду 5

Історико-культурні рекреаційні ресурси включають :рекреаційно привабливі пам'ятки історії, архітектури археології, місця, які пов'язані з життям і діяльністю видатних історичних осіб, території, де збереглися яскраво виражені етнографічні особливості, культові споруди, музеї, картинні галереї тощо. Всі ці рекреаційні ресурси приваблюють людей з метою задоволення їх духовних потреб і здатні задовольнити жагу до пізнання, зміни довкілля для психофізіологічного відновлення особистості.

Номер слайду 6

Матеріально - технічне озброєння рекреації і туризму новітніми основними фондами, все більшь виразне втручання економічних важелів у цю сферу господарювання, конструктивні зміни в природному та історико-культурному довкіллі, які планомірно здійснює людина, викликають необхідність виділення соціально-економічних рекреаційних ресурсів. До них належить: матеріально-технічна база рекреації і туризму, відповідна транспортна інфраструктура, трудові ресурси тощо, а також різні аквапарки, плавальні басейни, стадіони, тенісні корти і т. ін. Частка таких штучно створених людиною рекреаційних ресурсів постійно зростає.

Номер слайду 7

Поняття "рекреаційні ресурси" є не лише географічним, а й історичним. Тому з часом виникали, виникають і будуть виникати все нові види рекреаційних ресурсів. Розуміння цього факту дало змогу відомому українському вченому в галузі рекреаційної географії О. Бейдику виділити уфологічні рекреаційні ресурси — території, на яких виявлені аномальні явища, спричинені контактами з неземними цивілізаціями. Хоча наукою такі контакти не доведені, рекреаційно-туристичне господарство дедалі частіше долучає території ймовірної присутності форм життя неземного походження до туристичних об'єктів.

Номер слайду 8

Для рекреаційної географії велике значення має комплексна і спеціалізована оцінка рекреаційних ресурсів території. Великою мірою вона має суб'єктивний характер і залежить від досвіду, інтелектуального та освітнього рівня дослідників.

Номер слайду 9

Для якісної оцінки використовують слова "найкращий", "кращий", "гірший", "найбільший", "більший", "найпривабливіший", "середньосприятливий", "більш вигідний" тощо. Якісна оцінка в рекреації завжди матиме місце.

Номер слайду 10

Отже, головною властивістю рекреаційних ресурсів є те, що їм властива здатність відновлювати і розвивати духовні та фізичні сили людини. Такі ресурси придатні як для прямого, так і для опосередкованого споживання, надання різноманітних послуг курортно-лікувального і рекреаційно-туристичного характеру.

pptx
Додано
14 грудня 2021
Переглядів
2012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку