Презентація до уроку - конференції "Гордість України"

Про матеріал
Кохання І.І.Мечникова окрилило його на дослідження, що увінчалися Нобелівською премією за відкриття клітинного імунітету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні вчені – біологи. Гордість України.« Знайомство з біографіями великих людейдуже повчальне для вивченнялюдської природи».І.І. Мечников. За законами, теоріями, відкриттями спробуймо розгледіти долі людей.

Номер слайду 2

Ф. Достоєвський. ЛЮБОВ НАСТІЛЬКИ ВСЕСИЛЬНА,ЩО ПЕРЕРОДЖУЄ І НАС САМИХ.

Номер слайду 3

Юний Ілля одержав. Освіту в Харківськійгімназії, а вищу – в Харківському університеті. Захоплювався зоологією, медициною, бактеріологією. У 23 роки став Доктором зоології. Вважав геніальність ознакою лише мужчин.

Номер слайду 4

Продовжив освіту та працю спочатку в Німеччині, далі в. Петербурзі. У цей час видатний біолог Климент Тімірязєвзахоплювався працею « харківського вундеркінда».

Номер слайду 5

Працював у Новоросійському ( Одеса) та. Петербургському. Університетах. Разом з М. Гамалієюорганізували першу в Російській імперії та другу у світібактеріологічнустанцію. Сьогодні це -Одеський науково – дослідний інститут вірусології та епідеміології.

Номер слайду 6

Дружина Ольга, молодша на 12 років, захворіла на тиф. Мечников вирішує померти разом із коханою і вводить собі збудника тифу. Вивчає розвиток інфекції у власному організмі заради науки. Спостерігає, що в крові є клітини, які поглинають та знищують збудників тифу. Захоплюється власними дослідженнями, підтримує дружину, піклується про неї, проводить з коханою « останні дні життя».І…разом з Ольгою виздоровлює!Це відбулося у 1880 році. Відтоді І.І. Мечников активно вивчає здатність людського організму до опірності чужорідним мікроорганізмам і відкриває явище клітинного імунітету. У 1908 за дане відкриття І.І. Мечникова, видатного українського вченого, нагороджують. Нобелівською премією.

Номер слайду 7

Висловлюючи протест проти політики імперського уряду щодо освіти в Україні, Ілля Іванович покидає Російську імперію та виїжджає до Франції, де працює замісником директора інституту Луї Пастера.

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку