Чи зможе 1 пара відродити людство?

Про матеріал
Презентація призначена для позакласних заходів і надає учням можливість помислити творчо ,використовуючи свої знання з біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи зможе одна пара відтворити людство?ALLPPT.com _ Free Power. Point Templates, Diagrams and Charts

Номер слайду 2

Яким буде майбутнє?Перемотаймо плівку на 100 років уперед. Досягнення людства принесли жахливі плоди, і повстання роботів знищило наш рід.

Номер слайду 3

Майбутні ризики40% з тих, чиї батьки мали першу ступінь споріднення, мали серйозні фізичні або розумові вади.

Номер слайду 4

Рецесивні ризики. Щоби зрозуміти, чому кровозмішення настільки небезпечне , нам треба трохи розібратися з генетикою. Всі ми маємо дві копії кожного гена – по одному від кожного з батьків.

Номер слайду 5

Невтішні висновки. Що ми матимемо?Втім, всього за одне покоління кровозмішення ризик хвороби стрімко зростає до одного з чотирьох шансів, що дитина матиме дві копії гену. А це означає ризик 1:16, що перший онук пари стане дальтоніком.

Номер слайду 6

Давайте визначимо шанси. Така доля спіткала мешканців коралового атолу Пінгелап, розташованого ізольовано в західній частині Тихого океану.

Номер слайду 7

Наслідки. Карл II був найвідомішою жертвою. Король народився з безліччю фізичних та розумових вад, він не вмів ходити до восьмироків. А коли виріс, його безпліддя загрожувало зникненню цілої династії.

Номер слайду 8

Чи є плюси?Імунне розмаїття. Втрата генетичного розмаїття, навпаки, підсилює генетичні примхи популяції. Більше того, нові люди можуть бути не схожими на нас.

Номер слайду 9

Чи врятується людство?«Існують історії неймовірного розвитку "з нуля", отже, все можливо» Філіп Стівенс

Номер слайду 10

На останок : На межі XX століття релігійна громада гутеритів Північної Америки, якій притаманне кровозмішення, досягла надзвичайно високих темпів зростання населення. Кількість членів громади подвоюється кожні 17 років.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Біологія (профільний рівень) 10 клас (Межжерін С.В., Межжеріна Я.О., Коршевнюк Т.В.)
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку