Презентація до уроку. 10 клас. Біологія. "Профілактика ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших вірусних інфекцій людини "

Про матеріал

Поліомієліт. Захворювання, причини, наслідки та профілактика.

1. Типові клінічні ознаки.

2. Типи вакцини проти поліомієліту:

а). інактивована поліомієлітної вакцина (ІПВ);

б). оральная поліомієлітної вакцина (OПВ).

3. правила проведення вакцинації.

4. Реакція після щеплення від поліомієліту:

а) оральної вакциною;

б)інактивованою вакциною.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика поліомеліту

Номер слайду 2

Поліомієліт - одне з найбільш важких вірусних захворювань. Типові клінічні ознаки: виникнення парезів і паралічів кінцівок, рідше - дихальної мускулатури при збереженні чутливої сфери в результаті запальних і дистрофічних процесів спинного мозку. В даний час ефективні медикаментозні засоби лікування поліомієліту не розроблені. Дуже часто рухові порушення залишаються у пацієнта на все подальше життя.

Номер слайду 3

На сьогоднішній день єдиним ефективним методом профілактики цього небезпечного захворювання є щеплення. Є два типи вакцини проти поліомієліту:1. Інактивована поліомієлітної вакцина (ІПВ), що містить убитий поліовірус (вводиться внутрішньом'язово)2. Оральная поліомієлітної вакцина (OПВ), містить ослаблений живий поліовірус. Вводиться через рот. Це - найбільш часто використовувана вакцина проти поліомієліту сьогодні.

Номер слайду 4

Вакцинація від поліомієліту починається з дитячого віку і проходить у кілька етапів. Згідно з останнім, затвердженим МОЗ, календарним планом щеплень перша вакцина від поліомієліту вводиться малюкові у віці 2-х місяців. Дозу №2 щеплення від поліомієліту дитині вводять в 4 місяці, потім послідовно в 6 і 18 місяців. Ревакцинація поліомієліту здійснюється в 6 і 14 років. Вважається, що саме така кількість введення вакцини здатне забезпечити формування надійного імунітету від інфекції у дитини. У дорослому віці вакцинацію від поліомієліту проводять тільки в тому випадку, якщо людина з якихось показниками входить в групу ризику по зараженню хворобою.

Номер слайду 5

Реакція після щеплення від поліомієліту оральної вакциною: Найчастіше немає ніяких реакцій. Може незначно піднятися температура (до 37,5 градусів) через кілька (до 14) днів. Рідко виникають почастішання стулу, але і вони проходять через 1-2 дні. Симптоми після щеплення інактивованою вакциною: У 5-7% малюків на місці, куди роблять щеплення, з'являється набряк і почервоніння, які не перевищують в діаметрі восьми сантиметрів. Температура після щеплення від поліомієліту в дуже рідкісних випадках (від 1% до 4% щеплених) може бути трохи підвищеною в перші дві доби після щеплення, у дитини може з’явитися занепокоєння.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 березня 2018
Переглядів
925
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку