Презентація до уроку біології 6 клас «Одноклітинні твариноподібні організми мешканці водойм»

Про матеріал

Презентацію розроблено для учнів 6-х класів середніх загальноосвітніх шкіл, що навчаються за типовою програмою з біології для 6-9 класів, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України №405 від 20.04.2018 року. 2 години на тиждень.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор: Григор’єв Михайло Олександрович. Вчитель біології та трудового навчання. СЗШ №18 м. Кам’янське. Одноклітинні твариноподібні

Номер слайду 2

1. ЯКІ ЦАРСТВА ЖИВОЇ ПРИРОДИ ІСНУЮТЬ?2. ЩО ТАКЕ ЕУКАРІОТИ І ПРОКАРІОТИ?3. ЧИ ІСНУЮТЬ В ПРИРОДІ ОДНОКЛІТИННІ ОРГАНІЗМИ?4. Чи можуть бути тварини, рослини, гриби побудовані лише з однієї клітини?!

Номер слайду 3

ОДНОКЛІТИННІ ОРГАНІЗМИ. ОДНОКЛІТИННІ ТВАРИНоподібні. Амеба інфузорія комірцеві джгутиконосці

Номер слайду 4

Одноклітинні твариноподібні організми за типом живлення схожі на тварин. Їхнє тіло складається лише з однієї клітини, яка виконує функції всього організму!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Порівняємо амебу та інфузорію

Номер слайду 10

Евглена зелена– фотосинтезуючий твариноподібний організм.

Номер слайду 11

Евглени мешкають у прісних стоячих або слабко проточних водоймах. Споживаючи розчинену органічну речовину, евглени разом з іншими одноклітинними організмами (амеба, інфузорії) беруть участь у процесах самоочищення води.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Висновки 1. до тваринних одноклітинних організмів належить – амеба, інфузорія, евглена 2. Вони є мешканцями прісних водойм. 3. Живлячись органічними рештками та водоростями, вони очищають водойми. 4. їхнє тіло побудоване лише з однієї клітини. 5. для руху вони мають спеціальні утворення ( псевдоніжки, війки, джгутики) 6. їжа перетравлюється в травних вакуолях, а евглена здатна до фотосинтезу ( має хлоропласти).

pptx
Додано
13 листопада 2018
Переглядів
10993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку