Презентація до уроку біології 6 клас «Одноклітинні збудники хвороб»

Про матеріал

Презентацію розроблено для учнів 6-х класів середніх загальноосвітніх шкіл, що навчаються за типовою програмою з біології для 6-9 класів, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України №405 від 20.04.2018 року. 2 години на тиждень.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: ПАРАЗИТИЧНІ НАЙПРОСТІШІ Автор: Григор’єв Михайло Олександрович Вчитель біолології і трудового навчання

Номер слайду 2

Мета: навчитися пізнавати амебу, розлічати амебу просту від амеби паризитичної 1. Види амеб 2. Розмноження амеб 3. Живлення 4. Їх значення у житті людини Завдання:

Номер слайду 3

Види амеб Амеба дизентирійна Амеба звичайна

Номер слайду 4

Амеба дизентірійна Дизентерійна амеба - вид паразитичних найпростіших класу саркодові. Несправжні ніжки у амеби даного виду широкі та укорочені. Дизентерійна амеба паразитує в тілі людини та у деяких хордових тварин (щурів, кішок, собак, мавп). Людина може заразитися дизентерійною амебою фекально-оральним шляхом. 

Номер слайду 5

Проникнення амеби дизентирійної у тило людини

Номер слайду 6

Форми дизентирійної амеби 1, 2 — дизентерійная амеба; 3, 4 — симбіотична амеба 1— вегетативна форма, 2— чотириядерна циста;  3 — вегетативна форма, 4 — восьмиядерна циста

Номер слайду 7

Амеба звичайна Амеба звичайна – дуже поширені представники типу Саркоджугитові класу Саркодові. На тілі постійно з’являються несправжні ніжки. Амеба досить повільно пересувається.

Номер слайду 8

Розмноження амеб Розмножуються амеби вегетативно — поділом надвоє. Менш ніж за годину з одного організму утворюється два, і не можна сказати, яка особина материнська, а яка дочірня.

Номер слайду 9

Розмноження амеби звичайної

Номер слайду 10

Розмноження амеби дизентирійної

Номер слайду 11

Живлення амеб Амеба – гетеротроф, їжа для неї це - водорості, бактерій та інші найпростіші. Живиться вона протягом усього літа,восени живлення для неї припиняється.

Номер слайду 12

Значення у житті людини Ми бачимо що найпростіші для людини можуть бути загрозою або не шкодити її життю. В даному випадку загрозою є – амеба Дизентирійна.

Номер слайду 13

Висновок: Амеби – одноклітинні тварини, які функціонують як самостійні організми виконуючи всі функції. Вони не мають тканин, органів та систем органів.

ppt
Додано
13 листопада 2018
Переглядів
5579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку