Презентація до уроку фізики у 7 класі "Тиск рідин і газів. Закон Паскаля"

Про матеріал

Дана презентація містить завдання для опитування у формі цікавих методик "Чомучка", "Поясни", "Поміркуй". Задачі дадуть можливість показати учням практичне застосування закону Паскаля.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель фізики Ю.Г.Цегельник Тиск рідин і газів. Закон Паскаля 7 клас

Номер слайду 2

Чомучка: У чому полягає причина існування тиску в газах? Якими способами можна можна збільшити тиск газу? Чому рідина створює тиск не тільки на дно посудини, але й на її бічні стінки? В чому полягає суть закону Паскаля? Дія яких пристроїв ґрунтується на законі Паскаля?

Номер слайду 3

Поясни: Якщо слабо накачаний м'яч полежить на сонці. То стає більш пружним. Чому? Під час накачування автомобільних шин тиск усередині них стає більшим. Чому? Під час будівництва якого будинку потрібно використовувати міцніші водогінні труби: триповерхового чи багатоповерхового? Чому?

Номер слайду 4

Розв'яжи задачу: Яку силу потрібно прикласти до меншого поршня гідравлічного преса, щоб він розвивав зусилля 200кН? Відношення площ поршнів становить 1:100.

Номер слайду 5

Розв'яжи задачу: На менший поршень гідравлічної машини діє сила 300Н. Яка сила діє на більший поршень, якщо площі поршнів дорівнюють відповідно 10 і 400 см2?

Номер слайду 6

Розв'яжи задачу: Щоб за допомогою гідравлічного домкрата підняти машину вагою 15кН, до меншого поршня прикладають силу 300Н. Визначте площу меншого поршня, якщо площа більшого – 200см2.

Номер слайду 7

Повторимо! Який дослід підтверджує, що гази створюють тиск на стінки посудини? Сформулюйте закон Паскаля. Доведіть властивість рідини передавати тиск у всіх напрямках однаково. Яке це має значення в нашому житті?

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Вивчити п. 23, Виконати вправу 23(1,5,7)

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 26.Тиск газів і рідин. Закон Паскаля
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
1744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку