Презентація з фізики у 7 класі на тему "Потужність"

Про матеріал

Презентація містить короткий конспект теми "Потужність". Вправи "Гірлянда запитань", "Допоможи роззяві", "Поясни явище" дадуть можливість перевірити знання учнів. Підібрані задачі різного рівня складності допоможуть показати можливості застосування формул.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Цілі уроку: З'ясувати суть поняття “потужність” Вивчити формули для обчислення потужності Запам'ятати одиниці вимірювання потужності Навчитися розв'язувати задачі аналітичним та експериментальним методом на обчислення потужності З'ясувати значущість вивчення даної теми

Номер слайду 3

«Гірлянда запитань»: Яку роботу називають механічною? Наведіть приклади, коли тіла виконують механічну роботу. Як визначають механічну роботу? Записати на дошці формулу і пояснити її компоненти. Назвіть одиниці вимірювання механічної роботи. У яких випадках робота не виконується? Наведіть приклади, коли механічна робота не виконується і поясніть чому.

Номер слайду 4

«Знайди помилку»: 500 Дж = 5 кДж; 10000000 Дж = 10 МДж; 0,1 8Дж = 18 мДж.

Номер слайду 5

«Поясни явище»: Чи здійснює роботу сила тяжіння, яка діє на книгу, що лежить на столі? Гиря висить нерухомо на дроті і діє на нього з силою, яка дорівнює вазі гирі. Чи здійснюється при цьому механічна робота? Чи здійснює людина механічну роботу, коли піднімається на верхній поверх будинку в ліфті? А пішки? Чи здійснює робітник механічну роботу, коли складає деталі в ящик?

Номер слайду 6

Розв’яжи задачу: Видатний фізіолог І.Ціон підрахував, що за час життя людини серце виконує роботу, яка дорівнює роботі такої сили, що зможе підняти поїзд на найвищу вершину Європи – гору Монблан (висота 4810 м). Обчислити роботу серця за життя людини, якщо вага поїзда 30000кН.

Номер слайду 7

Одиниця потужності в СІ – ват. Потужність - це Фізична величина, яка характеризує швидкість виконання роботи і дорівнює відношенню виконаної роботи до часу, за який виконано цю роботу.

Номер слайду 8

Зверніть увагу! Щоб розрахувати миттєву потужність будь-якого транспортного засобу або потужність ТЗ, що рухається з незмінною швидкістю, можна скористатися формулою: N=F*v, де F – сила тяги двигунів, а v – швидкість руху

Номер слайду 9

Визначити потужність машини, яка підіймає молот вагою 1,5 кН на висоту 0,8 м за 2с?

Номер слайду 10

Яку максимальну силу тяги розвиває реактивний літак, що летить зі швидкістю 950 км/год? В літаку працюють 4 двигуни, потужністю 120МВт кожен.

Номер слайду 11

Експериментальна задача: Визначити середню потужність, що розвиває хлопчик, пересуваючи вантаж (відомої маси) по столу (N1 ) та при підйомі цього вантажу з підлоги на стіл (N2), маючи секундомір та лінійку.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: А) вивчити п.31, повторити п. 30, Виконати вправу 31 (2,5,8) Б) підготувати біографію Д.Уатта

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лагановська Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 35.Потужність
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
7085
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку