Презентація до уроку "Галицьке та Волинське князівство у ХІІ ст."

Про матеріал
Тема. Галицьке та Волинське князівства у ХІІ столітті. Кочові народи степів України Х-ХІІІ ст.. Крим у складі Візантії Мета: охарактеризувати становище Галицької та Волинської земель 12 ст., з’ясувати передумови об’єднання Галицького та Волинського князівств, схарактеризувати політичну діяльність Ярослава Осмомисла; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження; удосконалювати навички роботи з історичною картою, історичними джерелами; вміння працювати в парах та малих групах; виховувати зацікавленість до вивчення теми, повагу до історичного минулого Батьківщини. Очікувані результати. Після уроку учні/учениці зможуть:  застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;  характеризувати особливості політичного і соціально-економічного життя Волинського та Галицького князівств у ХІІ ст.;  показувати на карті кордони Галицького та Волинського князівств;  аналізувати діяльність Ярослава Осмомисла;  називати основні дати з теми. Обладнання: підручник «Історія України 7 клас» (В. С. Власов), роздатковий матеріал, історична карта (атлас), відеоролик. Тип уроку: комбінований.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Галицьке та Волинське князівства у ХІІ ст. Кочові народи степів України Х-ХІІІ ст. Крим у складі Візантії Підготувала Учитель історіїКЗ “Пасічанська гімназія”Вистороп Тетяна Василівна

Номер слайду 2

Після уроку ви навчитеся:застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;характеризувати особливості політичного і соціально-економічного життя Волинського та Галицького князівств у ХІІ ст.;показувати на карті кордони Галицького та Волинського князівств;аналізувати діяльність Ярослава Осмомисла;називати основні дати з теми.

Номер слайду 3

Розгляньте контурну карту та виконайте завдання. Позначте місто, з якого Андрій Боголюбський 1169 р. вирушив на Київ. Місто, у якому спів правили Святослав та Рюрик. Місце поразки князя Ігоря 1185 р. Місто, що зображено на ілюстрації. Місто, в якому правив Володимир Глібович.

Номер слайду 4

Перейдіть за посиланням та виконайте завдання на історичній карті.

Номер слайду 5

На скільки років “Ізборник Святослава” старший за “Повість минулих літ”н.е.2022

Номер слайду 6

На скільки років “Ізборник Святослава” старший за “Повість минулих літ”н.е.20221073 1113?1113 – 1073 = 40 років. Відповідь:“Ізборник Святослава” старший за “Повість минулих літ на 40 років”

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Покажіть територію Галицького князівства. ГАЛИЧПідкресліть головне місто Галицького князівства. Покажіть територію Волинського князівства. Підкресліть головне місто Волинського князівства. ВОЛОДИМИРЯкий природний кордон відокремлював Галицьке князівство від сусідів на південному заході?Карпатські гори. З якими державами межували князівства на заході?

Номер слайду 11

Галицьке та Волинське князівство. Головне місто. Великі міста. Основні заняття. Архітектурні споруди. Князі

Номер слайду 12

Галицьке та Волинське князівство. Головне місто. Галич. Володимир. Великі міста. Звенигород, Теребовля, Перемишль. Луцьк, Белз, Червен, Холм, Дорогобуж. Основні заняття. Землеробство. Видобуток і продаж соліЗемлеробство. Промисли Архітектурні споруди. Успенський собор. Успенський собор. КнязіРостислав Володимирович. Володимирко Володаревич. Ярослав Осмомисл. Роман Мстиславич

Номер слайду 13

Кочові народи степів України Х-ХІІІ ст. Хозари Печеніги Половці

Номер слайду 14

Номер слайду 15

“Кола Вена”СПІЛЬНЕвідмінневідмінне

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гладка Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
1773
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку