Відкритий урок за темою "Данило Галицький - будівничий Галицько-Волинської держави"

Про матеріал
Цей захід я використав під час "відкритого уроку" в 7-х класах. Три команди (в моєму випадку була паралель 7х класів) змагаються між собою в декількох етапах гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Данило Романович – будівничий Галицько-Волинської держави. Дата: 10.02.2017

Номер слайду 2

Мета: Навчальна: формувати уявлення про Галицько-Волинську державу, характеризувати зовнішню та внутрішню політику Данила Романовича, показати роль Данила Галицького в процесі державотворення. Розвивальна: вдосконалювати вміння працювати з історичною картою, визначати причини, суть та наслідки основних явищ і подій періоду. Виховна: виховувати інтерес до історії, гуманізм, патріотизм, повагу до історичної спадщини.

Номер слайду 3

“ Цей же Данило був другим після Соломона ”З Іпатіївського літопису

Номер слайду 4

В Україні пам’ятники Данилові Галицькому встановлені у містах Галич Івано – Франківської обл. (1998 р.), Львів (2001 р.), Володимир - Волинський Волинської області (2001 р.), Тернопіль (2002 р.). З 1 липня 1998 року знаходиться в обігу пам'ятна монета номіналом 10 гривень, присвячена галицько-волинському князю і полководцю. Указом Президента Українивід 30 липня 2003 року N 769/2003 для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України встановлено орден Данила Галицького.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 7

Галицько-Волинське князівство , 1199 рік

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Клас ділиться на 3 групи , кожній групі - своє проблемне питання , яке необхідно розкрити. Самостійна робота з підручником

Номер слайду 10

1)Вкажіть роль Данила Романовича у битві на р. Калка?2) Як складалися відносини Данила Галицького із монгольским ханом? Поясніть слова: “О, лихіше лиха честь татарська!”3) Де, коли і за яких обставин був коронований Великий Князь?

Номер слайду 11

Робота з джерелом

Номер слайду 12

«Галицько-Волинський літопис» про заснування Данилом Романовичем міста Холм«... Місто же Холм було споруджено за Божим велінням. Коли ото Данило княжив у Володимирі, спорудив він місто Угровськ і поставив у ньому єпископа (Іоасафа). Але (якось), коли він, (Данило), їздив по полю і діяв лови, то побачив він на горі гарне і лісисте місце, оточене навкруги його полем, і запитав тамтешніх жителів: «Як іменується це місце?» І вони сказали: «Холм його ім’я є». І, уподобавши місце це, надумав він, що поставить на ньому невеликий город......І поставив він невеликий городок, та, побачивши, що Бог помічником йому є, спорудив він інше місто, що його татари не змогли взяти, коли Батий всю землю Руську захопив... Тоді й церква Святой Трійці запалена була і знову була споруджена. Звів також (Данило) церкву святого Іоанна (Злотоустого), красну і гожу... І вежа стояла посеред міста висока, щоб бити з неї довкола міста. Знизу зведена з каменю п’ятнадцять ліктів у висоту, а сама зроблена з тесаного дерева і вибілена як сир, сяяла вона на всі сторони...»

Номер слайду 13

Допишіть речення: 1) Держава монголів в Причорноморських та Прикаспійських степах називалась .....

Номер слайду 14

Допишіть речення:2) Ярлик – це ... Баскак – це ....

Номер слайду 15

Допишіть речення: Одну із своїх найблискучіших битв , Данило разом зі своїм братом Васильком отримав .....

Номер слайду 16

Підведення підсумків уроку

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Пам’ятник Данилу м. Галич, Івано-Франківська область.

Номер слайду 19

Пам’ятник князю у м. Тернопіль

Номер слайду 20

У місті Львові

Номер слайду 21

Ст. 163, відповісти письмово на запитання № 1 – 7 . Домашнє завдання:

Номер слайду 22

Виставлення оцінок

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
606
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку