Презентація до уроку географії у 6 - му класі "Рельєф дна океану. Серединно-океанічні хребти – найвищі і найдовші гори Світового океану"

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6 - му класі з теми "Рельєф дна океану. Серединно-океанічні хребти – найвищі і найдовші гори Світового океану"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рельєф дна океану. Серединно-океанічні хребти – найвищі і найдовші гори Світового океану. Презентація до уроку географії у 6 – му класі Гудима Лідія, вчитель географії ОЗ “Мостиський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2”

Номер слайду 2

План уроку Частини океанічного дна. Рельєф океану. Що таке підводні гори й рівнини? Серединно-океанічні хребти. Найвищі і найдовші гори Світового океану.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Рельєф дна, як і рельєф суходолу, дуже різноманітний: є на ньому підводні гори і підводні рівнини. У рельєфі дна Океану можна виділити такі частини: шельф — затоплені прибережні частини материків з глибинами від 0 до 200 м. На карті позначений світло-блакитним кольором; материковий схил — це поверхня дна від 200 до 2000 м, що стрімко обривається; ложе Океану — глибинна частина дна. Вона нерівна.

Номер слайду 6

 Майже посередині океанів проходять валоподібні підняття океанічної кори. Їх називають серединно-океанічними хребтами. Це грандіозні гірські споруди. Вони безперервною широкою смугою простягаються дном усіх океанів, утворюючи ланцюг завдовжки майже 70 000 км. Висота хребтів відносно дна перевищує 3 000 м. Серединноатлантичний хребет поділяє ложе Атлантичного океану на дві частини.

Номер слайду 7

Утворення серединно-океанічного хребта (а); зображення серединно-океанічного хребта на карті (б)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку