Презентація до уроку Гі де Мопассан "Намисто"

Про матеріал
Презентація до уроку Гі де Мопассан "Намисто". Надаються самі цікави факти з біографії письменника, яки можливо використати у різних класах. Рекомендовано для позакласного читання із твору "Намисто" у 10 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анрі-Рене-Альбер-Гі де Мопассан(1850-1893) народився 5 серпня 1850 року. Світу він більш відомий як Гі де Мопассан, який став згодом класиком французької літератури і одним з найвпливовіших письменників свого часу.

Номер слайду 2

Мати Мопассана все своє життя страждала від неврозів, а його молодший брат помер в лікарні для душевнохворих. Страждаючи від страху перед спадковою хворобою, Мопассан багато часу приділяв своєму фізичному здоров'ю.

Номер слайду 3

 Був прекрасним плавцем, врятував тонучого в морі англійського поета Алджернона Суінберна.

Номер слайду 4

Став учасником франко-прусської війни (1870-1871) в якості простого рядового. Війна, яка залишила глибокий слід в душі майбутнього письменника, стала місцем дії багатьох його книг, включаючи перший твір - знамениту новелу "Пампушка".

Номер слайду 5

Мопассан, як і багато інших французькі митців, активно виступав проти зведення Ейфелевої вежі. Проте, коли вежа все ж була побудована, Мопассана стали часто бачити обідаючим в ресторані в середині неї. Свою присутність письменник пояснював так: "Це єдине місце в Парижі, звідки її не видно".

Номер слайду 6

Він написав за своє життя понад 300 оповідань, Мопассан вважається одним з родоначальників цього жанру.

Номер слайду 7

У липні 1893 року великого письменника не стало. Гі де Мопассан сам склав собі епітафію: "Я жадав всього, але не знаходив задоволення ні в чому".

Номер слайду 8

Творчість Мопассана завжди користувалася в Україні сталим інтересом. Перші переклади його творів з'явилися ще за життя автора. Починаючи з 1883 р., різні газети й журнали друкували переклади його статей і оповідань. Іван Франко 1899 року опублікував дванадцять кращих новел у збірці «Дика пані». Дослідники вказують, що новели Мопассана виходили у часописах, в яких працював Іван Франко: «Зоря», «Дзеркало», «Діло» «Кур’єр Львівський», в якому побачили світ 20 перекладених новел.

pptx
Додано
5 серпня 2019
Переглядів
1351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку