Розробка плану-конспекту уроку англійської мови для 5 класу ( за підручником Карпюк О. Д. Англійська мова: 5-й рік навчання.- Тернопіль: «Видавництво Астон», 2018. – 240с.)Підготувала вчитель англійської мови Хлібнянської філії КЗ «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради Харкеівської областіСКОСАР ОЛЕНА СЕРГІЇВНА
Тема: Я, моя сім'я і друзі. Харчування. Підтема: Здорове харчування. Очікувані результати:практичні: збагатити словниковий запас учня з теми, ознайомити з новими лексичними одиницями, розвивати навички аудіювання, читання, монологічного мовлення;освітні: ознайомити з традиціями харчування у Великій Британії;розвивальні: розвивати увагу, пам'ять, мовну здогадку, логічне мислення;виховні: виховувати культуру здорового харчування, інтерес до вивчення іноземної мови.
Procedure. WARM UPPhonetic drills[i]big, sit, ill, kid, milk, sing.[i:]bee, see, feet, green, eat, meat, clean. Vocabulary drills. Game “Find a mistake”Name the flashcards, pointing to pupils one by one. Make a mistake. Pupils correct. Chain game. Pupils name words according to the theme “Food” one by one.
Post-listening activity. Group work. Ex. 2 p. 1011. Lemons, oranges, apples, pears are rich in vitamins.2. There are vitamins in fruit, vegetables, brown bread.3. Vitamins are important for our eyes, skin and health.4. We can find minerals in milk, cheese, eggs.5. Minerals are important for our teeth and bones.6. Breakfast is the most important meal.7. Don’t eat crisps.8. You must drink five glasses of water every day.