Презентація до уроку "Індія - країна контрастів"

Про матеріал
Презентація до уроку "Індія - країна контрастів" для 10 класу. Географія (рівень стандарту).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індія - країна контрастів. Люботинський ліцей №2 Вчитель географії Манько Оксана Віталіївна

Номер слайду 2

Епіграф уроку: Глянь, о душе моя,—ось жадана земля, Ось земля споконвічна прочан. Глянь на Індію ти, на той берег святий. Де вселюдно шумить океан. Р. Тагор

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Корисні копалини. Залізні, марганцеві руди. Поліметалічні і хромові руди, боксити. Кам’яне вугілля. Нафта, природний газ. Торій, уран. Рідкісні метали (берил, цирконій). Графіт, слюда. Кухонна сіль.

Номер слайду 7

Індія є аграрно-індустріальною країною зі значними контрастами економічного розвитку

Номер слайду 8

Корова традиційно шанується в індуїзмі як священна тварина. Вона уособлює достаток, чистоту, святість і розглядається як милостива тварина.

Номер слайду 9

ІНДІЙЦІ , ІНДІАНЦІ , ІНДУСИІндійці – загальна назва корінного населення Індії та Пакистану.Індіанці – у сучасному вжитку найменування корінного населення Америки (за винятком ескімосів).Індуси (застаріле) – те саме, що індійці. Друге значення слова індуси – послідовники індуїзму.

Номер слайду 10

Кожний шостий житель планети – індієць. За національним складом населення Індія – найбільш багатонаціональна країна світу. На її території проживає понад 150 націй та народностей.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Делі

Номер слайду 13

Мумбай

Номер слайду 14

Колката

Номер слайду 15

Ченнай

Номер слайду 16

Священна річка Ганг

Номер слайду 17

Мовне різноманіттяІндія — це мовна мозаїка з 22 офіційно визнаними мовами. До них належать санталі, кашмірі, бенгальська, тамільська та урду, а офіційними мовами є хінді та англійська. Індія має друге у світі населення, що розмовляє англійською мовою, після Сполучених Штатів. Санскрит, який часто вважають найдавнішою мовою світу і “матір’ю всіх мов”, посідає особливе місце в Індії. Всі індуїстські писання написані санскритом, який вважається мовою напівбогів.

Номер слайду 18

Тадж-Махал

Номер слайду 19

Найвища статуя у світі - Статуя ЄдностіХрам Лотоса

Номер слайду 20

Чи знали ви?В Індії виникли алгебра і тригонометрія. Індійський мудрець Аріабхата винайшов концепцію числа 0. Шахи виникли в Індії, проте спочатку вони були далеко не такі як ми звикли їх бачити. Первісна форма шахів – «чатуранга», в якій було залучено чотири гравці. Всім відомо, що корови в Індії вважаються священними. Проте мало хто знає, що згідно із законодавством Західної Бенгалії, у кожної корови повинен бути документ з фотографією. Чотири релігії, які виникли в Індії (буддизм, індуїзм, сикхізм та джайнізм) проповідують чверть населення Землі. Аюрведа – найбільш рання система традиційної медицини, яка була заснована близько 500х роках до н.е. в Індії. Йога виникла в Індії. Її практикують понад п’ять тисяч років. У Боллівуді (індійський аналог Голлівуду) знімається від вісімсот до тисячі фільмів щороку, цей показник у 2,5 рази більший ніж в Голлівуді.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
6 березня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку