Презентація до уроку інформатики

Про матеріал
Творча робота з інформатики учениці 10 класу по темі: "Електронні таблиці Excel". Буде цікава та корисна як учням, так і вчителям математики та інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронна таблиця Excel. Виконала. Учениця 10-Б класу. Баландіна Юлія

Номер слайду 2

Що таке електронна таблиця Excel?Електронна таблиця (англ. - spreadsheets) - це програма, що моделює на екрані двовимірну таблицю, яка складається з рядків і стовпців. Основним призначенням електронної таблиці є введення даних до комірок й обробка їх за формулами.+Комірки ЕТ утворюються із рядків і стовпців, причому кожна з них має свою адресу. До одних комірок вводяться дані (числа, текст, логічні змінні), до інших – записуються формули. У формулах вказуються адреси комірок завдяки чому виконується обробка даних. Опанувавши Excel, ви зможете використовувати ЕТ для виконання досить складних обчислень із застосуванням вбудованих математичних функцій. Табличний процесор містить також розвинені засоби аналізу і презентації да­них, за допомогою яких у документах можна створювати діаграми, графіки, І географічні карти.

Номер слайду 3

Як використовувати Excel. Excel — програмований табличний калькулятор. Всі розрахунки в Excel виконують формули. Excel вважає формулою все, що починається із знаку "=". Якщо в комірці написати просто «1 +1», то Excel не буде обчислювати цей вираз. Однак, якщо написати «=1 +1» і натиснути клавішу Enter, в комірці з'явиться результат обчислення виразу — число 2. Після натискання клавіші Enter формула не пропадає, її можна побачити в панелі інструментів «Рядок формул». Для того, щоб вставити у формулу адресу клітинки (посилання на клітинку), не обов'язково писати його вручну. Простіше поставити знак "=", потім лівою кнопкою клацнути на потрібній клітинці або виділити потрібний діапазон клітинок. При цьому Excel підставить у формулу посилання автоматично. Якщо у формулі використовується декілька посилань, то кожній з них Excel дає свій колір. Це дуже зручно.

Номер слайду 4

Арифметичні оператори. Знак. Значення. Приклад+Додавання=3+3-Віднімання=3-3*Множення=3*3/Ділення=3/3^Зведення в степінь=3³%Відсоток=3%Арифметичні оператори

Номер слайду 5

Логічні оператори. Знак. Значення. Приклад>Більше. A1>B1<Менше. A1=Більше або дорівнюєA1>=B1<=Менше або дорівнюєA1<=B1=Дорівнює (перевірка на рівність)A1=B1<>Не дорівнює (перевірка на нерівність)A1<>B1

Номер слайду 6

Типові області застосування Excelзавдяки тому, що лист Excel являє собою готову таблицю, Excel часто використовують для створення документів без усіляких розрахунків, що просто мають табличне представлення (наприклад, прайс-листи в магазинах, розклади);у Excel легко можна створювати різні види графіків і діаграм, які беруть дані для побудови з комірок таблиць (графік зниження ваги тіла за вказаний період від початку занять спортом);його можуть використовувати звичайні користувачі для елементарних розрахунків (скільки витратив за цей місяць, що/кому/коли дав/взяв);Excel містить багато математичних і статистичних функцій, завдяки чому його можуть використовувати школярі і студенти для розрахунків курсових, лабораторних робіт;Excel інтенсивно використовується в бухгалтерії — у багатьох фірмах це основний інструмент для оформлення документів, розрахунків і створення діаграм. Природно, він має в собі відповідні функції;Пропонуємо на ваш розсуд декілька наукових робіт,які підготували учні нашої школи.

Номер слайду 7

Висновок. Переглянувши всі роботи , можна зробити висновок , що Excel спрощує нам життя. Важкі арифметичні задачі програма виконує без проблем та дуже швидко. Нашою основною ідеєю було показати для вас сфери , в яких можна і потрібно використовувати таблицю Excel. Це можна робити не тільки на уроках інформатики,а й на уроках фізики та математики. Наша рекомендація: починайте працювати в цій програмі якомога раніше, адже рано чи пізно вам вона знадобиться, якщо ви маєте справу з цифрами та й взагалі з її використанням у вас з’явиться більше вільного часу. Роботи ,які презентували учні , були виконані в таблиці. Вона дала можливість швидко виконати роботу,зрозуміти новий матеріал та покращити знання з використання таблиці Excel. Також є користь й для вчителів,перевірка робіт відбувається швидше та продуктивніше.

pptx
Додано
12 грудня 2022
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку