Презентація до уроку інформатикиу 5-му класі "Пошук відомостей в Інтернеті"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатики у 5-му класі за темою "Пошук відомостей в Інтернеті. Критичне оцінювання відомостей, отриманих з Інтернету".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Інструктивна картка Вправа 1. Пропущені слова Інформація – це нові знання, нові відомості, які одержує людина на основі повідомлень. Повідомлення містять відомості про різноманітні предмети, процеси та явища. Людина, приймаючи рішення, використовує інформацію.

Номер слайду 3

Інформаційні процеси Отримання Передавання Опрацювання Пошук Зберігання

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Інтернет InterNet inter – "між" net, network – "мережа" Назва Інтернет в перекладі означає мережа мереж

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тема уроку «Пошук відомостей у мережі Інтернет. Критичне оцінювання відомостей, отриманих з Інтернету»

Номер слайду 8

Вправа 3. Закінчи речення Комп'ютерна мережа – це сукупність комп'ютерів, які об'єднані між собою. Комп'ютерні мережі бувають локальні і глобальні. Локальна мережа Глобальна мережа – це сукупність комп'ютерів, розташованих віддалено. Глобальна комп'ютерна мережа називається Інтернет. Програма для роботи в Інтернеті називається веб-браузером.

Номер слайду 9

Інтернет Розділ 2 § 8 Інтернет - це найбільша та найвідоміша із сучасних глобальних мереж, що об'єднує комп'ютери та комп'ютерні мережі всього світу.

Номер слайду 10

Інтернет Розділ 2 § 8 Документи, що зберігаються в Інтернеті, пов'язані між собою гнучкою системою посилань, яку створюють їх автори. У такий спосіб формується інформаційний простір ресурсів Інтернету — веб-простір. Термін Веб походить від англ. World Wide Web — Всесвітнє павутиння; застосовується також позначення WWW. Всесвітнє павутиння — це сукупність пов'язаних між собою електронних документів, що містяться на комп’ютерах, розташованих у всьому світі.

Номер слайду 11

Інтернет Розділ 2 § 8 Документу розміщені у веб-просторі, можуть складатися з однієї чи кількох веб-сторінок. Веб-сторінка — це документ в Інтернеті, який може містити текст, зображення, гіперпосилання, звук, відео, анімацію тощо.

Номер слайду 12

Інтернет Розділ 2 § 8 Як правило, веб-сторінки об'єднують за темами або за призначенням у веб-сайти. Веб-сайт — це група веб-сторінок, що пов’язані гіперпосиланнями, мають спільну тематику і належать певному власнику.

Номер слайду 13

Браузер Розділ 2 § 8 Для доступу до Інтернету потрібні програми, що встановлюються на комп'ютер. Однією з таких програм є браузер. Назва браузер походить від англ. to browse — переглядати. Браузер — це програма, призначена для перегляду веб-сторінок і розміщених на них текстових, графічних та мультимедійних даних (відео, музики тощо).

Номер слайду 14

uk.wikipedia.org

Номер слайду 15

http://www.dymytrov-ukrgymnasium.edukit.dn.ua/

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Пошук відомостей в Інтернеті Кількість відомостей в Інтернеті дуже велика і постійно збільшується. Знати адреси всіх сайтів, матеріали яких можуть бути корисними для вас, неможливо. Для пошуку потрібних відомостей можна скористатися пошуковими системами.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пошук в Інтернеті У рядок пошуку вводять ключові слова — слова, що відображають основний зміст пошуку і мають міститися на шуканих веб-сторінках, обирають інструмент Пошук або натискають клавішу Enter Ключові слова — слово або кілька слів, за якими здійснюється пошук потрібних відомостей.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

http://ua.uacomputing.com/stories/emerging-of-soviet-predecessors-of-personal-computers/ http://LearningApps.org/2658782

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Фізкультхвилинка

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ppt
Додано
22 листопада 2019
Переглядів
11886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку