Презентація до уроку "Літературний Харків. Г.Квітка-Основ'яненко"

Про матеріал
Опис життя і творчості Г.Квітки-Основ'яненка в Харкові. Мета: познайомити учнів з життям і творчістю Г. Квітки-Основ'яненка в Харкові, розмаїттям тем і мотивів його творів; розвивати в учнів уміння готувати виступи, усні повідомлення, розвивати навички групової роботи; розвивати пізнавальну активність учнів, навички самостійної роботи та вміння узагальнювати здобутий матеріал; виховувати естетичні смаки, почуття прекрасного, любов до рідного краю, виховувати самодостатню особистість, здатну аналізувати твори та висловлювати своє ставлення до літературних надбань рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Григорій Квітка-Основ’яненко

Номер слайду 2

Ім'ям письменника у 1978 названо вулицю поблизу старого Харківського університету (колишній Уфимський провулок).

Номер слайду 3

На вулиці Квітки-Основ'яненка у Харкові є встановлений в 1994 пам'ятник Григорію Федоровичу Квітці-Основ'яненку, створений скульптором Семеном Якубовичем і архітектором Юрієм Шкодовським.

Номер слайду 4

За Лопанью-рекой   -  именье Квиток.        Там, в тишине задумчивых аллей       Жил и творил писатель знаменитый,И дом его всегда бывал открытым Для долгожданных дорогих гостей. За пеленой осеннего ненастья Течет беседа и свеча горит...    Ах, Боже мой. какое это счастье,      Когда душа с душою говорит!Какой у нас мудреный век: Актер, поэт и заседатель -       Один и тот же человек.                    В. Н. Каразин                              

Номер слайду 5

Так само в Харкові є парк імені Квітки-Основ'яненка, розташований в історичному районі Стара Основа. До цього парку раніше примикала садиба родини Квіток. Це був їх родовий маєток. Будівля втрачена, парк у значній частині вирубаний під приватну забудову.

Номер слайду 6

Парк ім. Квітки-Основ'яненка - парк на території Харкова, у Повторить и систематизировать знания о СПП, материал главы «Бэла» романа М. Ю. Лермонтова «Герой нашего времени и форматирование текста на компьютере.міста Харкова. Парк розташований на парній стороні Москалівської вулиці, за Основ'янським мостом. Хоча парк розміщений на березі річки Лопань, він не має впорядкованих проходів до води, береги річки поросли чагарником і очеретом.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Поштова марка (2003р., Харків)Монета України 2 гривні. Григорій Квітка-Основ'яненко. 2008.

Номер слайду 9

У харківському театрі ім. Т. Г. Шевченка організовано музей драматурга. ЦЕ ЦІКАВОУ Харкові впроваджена преміяімені Квітки-Основ’яненкав галузі театральної діяльності.19 жовтня 2012 року на сцені Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбувся 2200-й показ вистави «Шельменко-денщик». П’єса проходила в рамках національного проекту «Книга рекордів України».

Номер слайду 10

Могила-пам'ятник в Харкові

pptx
Додано
10 грудня 2020
Переглядів
951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку