Презентація до уроку "Механічний рух"

Про матеріал
Презентація до підсумкового уроку "Механічний рух". Урок проводиться у вигляді квесту. Всі учні діляться на детективні агентства. В ході уроку виконують певні завдання. Підсумок- перемога "агенства" та індивідуальний внесок кожного учня в урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку “Механічний рух .”Квест-детектив. Мета уроку: Узагальнити та систематизувати знання учнів з теми механічний рух. Розвивати вміння колективно працювати, виховувати інтерес до фізики.

Номер слайду 2

Схема роботи детективних агенств(формуємо детективні агенства)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Перед початком…пригадаємо…Що таке механічний рух ?Які види механічного руху ви знаєте? За формую траєкторії За характером руху Швидкість змінюється -Швидкість стала -

Номер слайду 5

Склади відповідність. Рух від одного крайнього положення до другого. Довжина траєкторії. 3. Уявна лінія по якій рухається тіло .4. Рух по колу .5. Направлений відрізок, який сполучає початкове положення тіла з його кінцевим положенням . Перший крок . З чого почати? Траєкторія Шлях Переміщення Обертальний рух Коливальний рух

Номер слайду 6

Другий крок . Слідчий експеримент. . знайди відповідність між позначенням фізичної величини та формулою для її обрахунку. I

Номер слайду 7

Третій крок . Розберемось із слідами. . Знайдіть шлях і переміщення, яке б здійснило тіло, рухаючись по заданій траєкторії . Користуватись можна ниткою і лінійкою . Зроби записи на листку.

Номер слайду 8

Четвертий крок . Ще не все знайдено .... . Якщо ви правильно зробили всі попередні кроки , то можете зробити правильні виміри та розрахунки. Знайдіть середню швидкість, яку проїде ваш «автомобіль» рухаючись від початку до кінця кришки парти. Скористайтесь секундоміром та лінійкою. Для обрахунку пригадайте формулу. Четвертий крок . Ще . .

Номер слайду 9

Пятий крок . «Склади розповідь, поставивши відповідно картинки» .

Номер слайду 10

Шостий крок крок . «Злочин розкрито» . Підбиваємо підсумки, підраховуємо «бонуси» .

Номер слайду 11

111. Що спільного в цих малюнках?2. Які фізичні величини можна знайти за однаковими формулами для коливального і обертального руху?3. Яка ще фізична величина характеризує коливання? 4. Який рух забезпечує життя на Землі?5. Який коливальний рух забезпечує людське життя?6. Що є спільного між рухом літака на злітній полосі та рухом авто на автогонках? Бліц-турнір

Номер слайду 12

Бліц-турнір Знайдіть середню швидкість вашого руху від дому до школи, врахувавши приблизно відстань, яку ви проходите і часу, протягом якого ви йдете.

Номер слайду 13

13 Завдання додому : Повторіть розділ «Механічний рух»Всім ДЯКУЮ!!!!!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Розробки уроків
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
11 березня 2021
Переглядів
827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку