Презентація до уроку на тему: Середовище опису і виконання алгоритму (Бондаренко)

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: Середовище опису і виконання алгоритму (Бондаренко).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: середовище опису і виконання алгоритму. Вчитель: Сікорська Христина Олексіївна5 клас (Бондаренко О. О.)

Номер слайду 2

Вступ. Починаємо знайомство з популярною сучасною мовою програмування Python, яка застосовується для розв’язування різних задач: написання прикладних програм, створення ігор, розробки веб-сайтів. Мова програмування Python була створена в 1991 році нідерландським програмістом Гвідо ван Россумом і названа ним на честь скетч-серіалу «Літаючий цирк Монті Пайтона» (англ. Monty Python’s Flying Circus). Мова Python підтримується всіма операційними системами. Існують версії для Linux, Windows. Наразі використовують дві версії Python: 2.х і 3.х.

Номер слайду 3

Установлення програмного середовища Python. Перш ніж почати програмувати на Python, середовище програмування потрібно встановити на комп’ютер. Завантажити файл для інсталяції можна із сайта python.org. Разом із Python 3 на комп’ютер буде встановлено програму IDLE — орієнтоване на початківців середовище програмування, у якому є засоби для написання та налагодження програм мовою Python.

Номер слайду 4

Алгоритм установлення програмного середовища Python: 1. Зайдіть на сайт http://www.python.org 2. Клацніть Downloads, щоб відкрити сторінку завантаження.3. Клацніть кнопку з версією Python 3.6.1. 4. Після завантаження інсталяційного файла двічі клацніть на ньому, щоб установити Python на своєму комп’ютері. Запустіть IDLE. Для цього виберіть команди Пуск → → Всі програми → Python → IDLE. Відкриється вікно IDLE. Установлення програмного середовища Python

Номер слайду 5

Ми можемо починати програмувати, записуючи команди після позначки >>>. Рядок >>> називається запрошенням, і його наявність означає, що комп’ютер готовий прийняти вашу першу команду. У Python існують два види вікон: вікно програми і вікно консолі (IDLE). У вікні програми можна вводити й зберігати програмний код для подальшого виконання, а у вікні консолі — уводити команди й одразу отримувати результат виконання. Установлення програмного середовища Python

Номер слайду 6

знайомство з IDLEВікно IDLE є вікном консолі. У ньому відображаються результати виконання програми й повідомлення про помилки в програмному коді. На рис. проілюстровано виконання команд у вікні IDLE. Команди, які введено у вікні консолі, виконуються після натискання клавіші Enter, і результат одразу виводиться у вікні IDLE.

Номер слайду 7

Щоб зрозуміти, як працює IDLE, після позначки >>> запишемо команду print (‘Hello, World!’) і натиснемо клавішу Enter. У вікні IDLE буде виведено привітання (рис. 19.6). Рис. 19.6 Вікно IDLE зручно використовувати для того, щоб зрозуміти, що виконує та чи інша команда. Але для створення великих програм, які необхідно зберігати й редагувати, використовують вікно програми.

Номер слайду 8

Вікно програми. Вікно програми призначене для введення та редагування тексту програми. Щоб відкрити вікно програми, в IDLE виберіть команду File → New File. Відкриється окреме вікно програми, яка до першого збереження має ім’я Untitled. На рис. наведено алгоритм роботи з програмою в середовищі Python у вікні програми.

Номер слайду 9

Створення програми. Створимо програму розв’язання задачі за поданим вище алгоритмом роботи з програмою. Задача: знайти суму і добуток двох чисел. 1. Уведемо код у вікні програми. 2. Виберемо команду File → Save As. Уведемо ім’я файла Перша програма і натиснемо Save. Файл збережено з розширенням .py.

Номер слайду 10

Створення програми3. Виберемо команду Run → Run Module (або натиснемо F5). 4. Переглянемо результат роботи програми у вікні консолі IDLE (рис). Програму не можна запустити на виконання, поки вона не збережена. У разі спроби виконати програму без збереження з’явиться попередження. Зверніть увагу, що попередження виділено червоним кольором.

Номер слайду 11

У Python різні складові програмного коду виділяються певними кольорами: Створення програми. Кольорові підказки допомагають уникати помилок під час уведення тексту програми.

Номер слайду 12

Питання для самоперевірки1. Які види вікон є у програмному середовищі Python? 2. Які повідомлення відображаються у вікні консолі? 3. Як відкрити вікно програми? 4. Для чого призначене вікно програми? 5. Опишіть алгоритм роботи з програмою в середовищі Python. 6. Поясніть, чому складові тексту програми виділяються різними кольорами.

Номер слайду 13

Техніка безпеки. Під час роботи за комп’ютером пам’ятайте про правила поведінки і техніки безпеки

Номер слайду 14

Робота за комп’ютером. Вправа 19 Скласти програму для додавання двох цілих чисел

Номер слайду 15

Домашнє завдання:опрацювати § 19 (ст. 106-111)

Номер слайду 16

pptx
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
1918
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку