Презентація до уроку навчання грамоти (читання) з теми «Борис Вовк «Чиї квіти найгарніші?».

Про матеріал
Презентація до уроку за букварем Н.О.Воскресенської, І.В.Цепової. Може використовуватись як демонстраціний матеріал під час уроку, так і для роботи учнів під час дістанційного навчання. За основу використано розробку до уроку та інтернетресурси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сьогодні на уроці ми будемо читати текст, виконувати цікаві завдання. Тому, будьте сьогодні на уроці Уважними Розумними Організованими Кмітливими 

Номер слайду 2

Фізкультхвилинка для очей

Номер слайду 3

Дивись на середню лінію. Читай слова

Номер слайду 4

Нові слова. Багряний – відтінок червоного кольору,темно-червоний. Заперечувало—не погоджувалося. Визирають—виглядають. Оранжерея —скляне приміщення для вирощування рослин; теплиця.

Номер слайду 5

Вправи для. Вправи для язичка Гойдалка Посмішка-

Номер слайду 6

Прочитай казку «Чиї квіти найгарніші» (буквар с.62-63) частинами.

Номер слайду 7

Частина 1. Квіти Весни (до слів «…а мої гарніші)- Які ознаки весни згадані в тексті?- Які квіти розцвіли навесні? У чому їхня краса? - Виберіть зображення тих квітів, про які згадувалося в першій частині тексту.

Номер слайду 8

Частина 2. Квіти Літа (до слів «барви Літа»- Що сказано про дзвоники? Чому сказано, що вони співають? Уявіть собі, що ви чуєте їхній спів. Відтворіть його.- Які ще квіти цвітуть влітку?- Із якої квітки збирає солодкий сік джміль?

Номер слайду 9

Розгляньте зображені квіти. Які з них згадані в цій частині, а які — ні? (Ромашка, петунія.)

Номер слайду 10

Частина 3. Квіти Осені (до слів «різнобарвні хризантеми».- Чому сказано, що осінь «повела багряним рукавом»?- Що може бути восени багряного кольору? (листя на винограді, клені, квіти: жоржини, сальвії)- Які осінні квіти, зображені на світлинах, згадуються? А які – ні? (Гладіолуси, айстри.)

Номер слайду 11

Зроби невеличку паузуабо

Номер слайду 12

Частина 4. Зимові квіти (до кінця тексту).- Як описаний прихід Зими?- Що зробила Зима з дорогами і дахами? - Що названо «білим мереживом»?- Якими квітами вихвалялася зима?

Номер слайду 13

Про що засперечалися пори року?-Якими квітами вкрила землю Весна?-Якими квітами Літо заквітчало ліс і поле? -Які квіти розквітли восени?-Де живуть квіти Зими?- Чиї квіти найкращі? Чому?

Номер слайду 14

Вправа «Пошук»Передивись оченятами текст і знайди: Скільки разів у тексті повторюється слово квіти?Скільки разів у текстіповторюється слово Весна(Весно)?-Скільки у тексті питальних речень? ( у кінці ?) А окличних? ( у кінці !)

Номер слайду 15

Відпочинь трішки.

Номер слайду 16

Перевір себе. Слово «квіти» 4 рази. Слово «Весна, Весно» 3 рази. Питальних речень - 4. Окличних речень - 1.

Номер слайду 17

Вправа «Розвідники» Знайдіть речення за їх початком і дочитай з початку до кінця.«Тупнула чобітком Весна…»«Зітхне вітер …»«Аж холодом від…»«Зацвів у лісі …»«Засипала снігом …»«Отак і досі …»

Номер слайду 18

Поєднайте слова в колонках парами за змістом тексту. килими

Номер слайду 19

Гра «Впізай квітку»Пригадай назву квітки за картинкою. Згадай, якої пори року вона цвіте. Знайди і покажи назву цієї квітки у тексті.

Номер слайду 20

Оціни свою роботу на цьому уроці Уважним, умілим Розумним, ретельним (старанним) Організованим Кмітливим. Сьогодні я був:

pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
3389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку