Презентація до уроку "Потенційно небезпечні об’єкти"

Про матеріал
Серед безлічі об’єктів економіки виділяють певну групу об’єктів, які за певних обставин можуть створити реальну загрозу виникнення виробничої аварії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Потенційно небезпечні об’єкти

Номер слайду 2

ПОТЕНЦЦІЙНО НЕБЕЗПЕЧНІ ОБ’ЄКТИ – це група об’єктів, які за певних обставин можуть створити реальну загрозу виникнення виробничої аварії. Найчастіше це об’єкти, на якихвикористовуються виготовляються,переробляються, зберігаються транспортуються небезпечні речовини або біологічні препарати.

Номер слайду 3

Небезпечними речовинами для потенійно небезпечних об’єктів (ПНО) визначаютьхімічні речовини, токсичні речовини, вибухові речовиниокиснювальні речовини , горючі речовини,біологічні агенти та речовини біологічного походження, які становлять небезпеку для життя і здоров’я людей та довкілля.

Номер слайду 4

За властивостями небезпечні речовини поділяються на категорії:горючі (займисті) гази;горючі рідини; горючі рідини, перегріті під тиском;вибухові речовини;речовини-окисники;високотоксичні та токсичні речовини;речовини, які становлять небезпеку для довкілля.

Номер слайду 5

За видом небезпечних речовин, що їх використовують у виробничому процесі, ПНО поділяють на:вибухопожежонебезпечні (ВНО) – це підприємства з виготовлення, зберігання та транспортування вибухових речовин, вугільногота деревного пилу, борошняні, нафтопереробні та інші підприємстватакого роду.хімічно небезпечні (ХНО) – це підприємства,що мають справу з токсич-ними хімічними речовинами в кількостях, достатніх в разі виходуїх у навколишній простір при аварії для масового ураження людей і тварин.радіаційно небезпечні (РНО) –це підприємства, що працюють з техногенними джерелами іонізуючого опромінення.

Номер слайду 6

На складах у Житомирській області з порушенням зберігались вибухонебезпечні предмети,

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Працівники гідрометеорологічної служби зафіксували підвищений рівень радіаційного випромінювання в будівлі фізико-хімічної лабораторії центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України.

Номер слайду 9

За функціональними ознаками ПНО поділяють на: гідротехнічні споруди - призначені для використання воднихресурсів і для боротьби зі шкідливим впливом водної стихії (греблі, дамби, вали, канали, шлюзи, трубопроводи, тунелі, моли, водосховища, хвосто- і шламосховища гірничо-металургійних підприємств та інші інженерні споруди). об’єкти енергетики –відносять теплові електростанції, теплоелектроцентралі, газоперекачувальні станції, котельні та інтранспортні комунікації - це транспортування потенційно небезпечних речовин (Найбільша кількість аварій припадає на автомобільний транспорт, однак і на інших видах транспорту — залізничному, повітряному, водному — вони виникають досить часто.)

Номер слайду 10

Під час прориву дамби на Полтавщині ледь не загинуло дві людини

Номер слайду 11

Масштабна аварія на Вуглегірській ТЕС

Номер слайду 12

Жахлива аварія сталася на залізничному переїзді 22.08.2014 р. у Городищі.

Номер слайду 13

Техногенна безпека досягається за рахунок здійснення таких заходів:виявлення всіх чинників небезпек техногенного характеру;оцінювання ступеня (міри) небезпеки об’єктів техносфери;розробка прогнозів щодо виникнення, розгортання у часі й просторі надзвичайних ситуацій техногенного характеру;розробка превентивних і профілактичних заходів

pptx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
4875
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку