Презентація до уроку "Пригоди Алі у країні Недоландії"

Про матеріал

Дана презентація допоможе у підготовці до уроку "Пригоди Алі у країні Недоландії" . Презентація містить практичні завдання, подано також і конспект уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф уроку: Не відкладай на завтра те,що маєш зробити сьогодні. Народна мудрість

Номер слайду 2

Елементи незвичайного в повісті-казці Галини Малик «Незвичайні пригоди Алі у країні Недоландії». Символіка країни Недоландії та її мешканців.

Номер слайду 3

Мета уроку: навчальна: продовжити знайомство зі змістом твору; вчити працювати з текстом, визначати елементи фантастичного та незвичайного; навчити розкривати символічний зміст казкових персонажів; оцінювати вчинки казкових персонажів; формувати вміння аналізувати вчинки інших та власні; розвивальна: розвивати критичне мислення, усне мовлення, пам’ять, навички аналізу художнього твору;виховна: виховувати інтерес до різножанрових творів художньої літератури, прагнення доводити все розпочате до кінця, почуття прекрасного, позитивні риси характеру, прагнення творити добро; стимулювати творчу активність за допомогою ІКТ.

Номер слайду 4

Літературний диктант1. Повне ім’я головної героїнв (Галя)2. Дивна країна, у яку потрапила дівчинка, називалася … (Недоландія).3. У країні Недоландії живуть… (недороблені справи)4. Аля вперше довела до кінця справу, пришивши (крильце метелику) 5. Усім мешканцям найбільше не вистачало …(усмішок)6. Найжорстокішим у Недоландії був (Недорадник)7. Недорадник придумав країну, у якій кожному чогось не вистачає, бо самому не вистачає …(душі)8. Бути без душі – це навіть гірше, ніж бути без …(голови)9. Дорогу до країни Недоландії знав тільки…(Недочеревик)10. Чарівна книга, у якій була інструкція, як вибратися із країни Недоландії, називлася …(«Справаномер»)11. До Недоландії переноситься тільки той, хто недоробив рівно …(100 справ)12. Намагаючись виконати інструкцію Аля потрапляє у руки (Недорадника).

Номер слайду 5

ВІКТОРИНА «УПІЗНАЙ ГЕРОЯ»«Навіть заплестися в неї не вистачило терпіння». «Маленький чоловічок у величезних зелених черевиках». «Він був увесь перекошений і без лівого вуха». «...почав прилаштовувати шолом собі на плечі». «Не можу дивитися на дітей у в’язниці».- «Виліз на вежу і почав лагодити годинник».

Номер слайду 6

«…Знаєш, що це за країна? Звичайно, не знаєш! – поспіхом сам собі відповів Недоладько. Тут живуть усі доведені до ладу справи!»Дороги звідси немаєКупи сміття із недороблених речей. Розташована на березі озера без води

Номер слайду 7

МЕШКАНЦІ МІСТА НЕДОГРАД НЕДОПОПЕЛЮШКАНЕДОБОРОДА НЕДОВУСНЕДОРАДНИКНЕДОЛАДЬКОНЕДОЛАДЯНИМЕШКАНЦІ МІСТА НЕДОГРАДНЕДОТИЖДЕНЬНЕДОРОЛЬНЕДОЧЕРЕВИКНЕДОШТАНЬКО

Номер слайду 8

Реальне. Фантастичне- Аля не завершувала до кінця свої справи, бо їй не вистачало терпіння.- Аля жила в невеликому місті.- Аля — добра дівчинка, здатна прийти на допомогу іншим.- Аля потрапила у країну Недоладію, де були недороблені справи.- Зустріч Алі з недоладянами.- Пригоди, що трапились з дівчинкою:- у палаці короля;- під час зустрічі з Першим Недорадником;- у в’язниці;- після повернення додому. РОБОТА У ЗОШИТІ

Номер слайду 9

НАЙКМІТЛИВІШІ - повернутися додому;

Номер слайду 10

Домашнє завдання:- написати продовження пригод Алі та її нових друзів,- намалювати ілюстрацію до улюбленого епізоду повісті-казки «Незвичайні пригоди Алі у країні Недоландії».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Кирильченко Любов Михайлівна
    Дякую, пані Ганно, за чудову роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козько Наталія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лисенко Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 січня 2018
Переглядів
14192
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку