Презентація до уроку. Розв’язування вправ та задач на додавання і віднімання звичайних дробів

Про матеріал
Презентація до уроку розв’язування вправ та задач на додавання і віднімання звичайних дробів з однаковими знаменниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування вправ та задач на додавання і віднімання звичайних дробів

Номер слайду 2

МЕТА:– маємо удосконалити навички додавати і віднімати мішані числа та звичайних дробів;– ефективно використовувати урок;– творчо підходити до роботи;– активно співпрацювати.

Номер слайду 3

Математичне лото

Номер слайду 4

Знайдіть дріб чисельник якого дорівнює 8.

Номер слайду 5

Знайдіть дріб, що дорівнює 1.

Номер слайду 6

Знайдіть неправильний дріб.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Запишіть неправильний дріб у вигляді мішаного числа

Номер слайду 10

Запишіть у вигляді неправильного дробу

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вистачить !

Номер слайду 16

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАПрацювати пересталиІ тепер всі дружно встали. Будемо відпочивати,Нумо, вправу починати!Руки вгору, руки внизІ легесенько пригнись. Покрутились, повертілись,На хвилинку зупинились. Пострибали, пострибали, Раз — присіли, другий — встали. Всі за парти посідали.

Номер слайду 17

БОРЩ

Номер слайду 18

Український борщ, приготовлений за традиційним рецептом, є ідеально збалансованим стравою. Співвідношення в ньому білків, жирів і вуглеводів – носіїв енергії, необхідної для нормальної роботи всього організму, а також мінералів, вітамінів і ферментів таким, що кращого й бажати не треба. Борщ – чудовий детоксикатор, очищає організм від токсинів. Суміш овочів, які йдуть на приготування цього традиційного українського борщу, не випадково називають «чудовою сімкою». Буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, помідори, зелень (іноді часник) – всі разом вони відмінно доповнюють один одного і утворюють ту саму «чудову сімку», яка у відвареному вигляді виступає в якості чудового сорбенту, «щітки». За рахунок присутньої в цих овочах клітковини – досить грубій їх частини, яка практично не перетравлюється шлунком і виводить продукти розпаду і гниття, які накопичилися в організмі.

Номер слайду 19

ЗАДАЧАДля приготування обіду витратили 4 кг овочів. Із них 7/20 пішло на борщ, 5/13 залишку — на салат, а решта — на рагу. Скільки грамів овочів пішло на кожну страву?

Номер слайду 20

Замість трикутничків назвіть такі рівні дроби, щоб рівності були правильними :

Номер слайду 21

Домашнє завдання: повторити розділ , Домашня самостійна робота ст.. 192 або розв’язати задачу № 1126.

pptx
Додано
27 січня 2020
Переглядів
1241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку