Презентація до уроку "Розв'язування задач" з теми "Механічний рух" у 7 класі

Про матеріал
Презентація до інтегрованого уроку фізики і фізичної культури з теми "Механічний рух"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Наука- це спорт, гімнастика для розуму,від якої я отримую задоволення»Фізика Фізкультура

Номер слайду 2

1.вислів « Сила є , а розум не потрібний» 2.вислів « Розум є , а сила не потрібна».

Номер слайду 3

РОЗМИНКА

Номер слайду 4

«Відповідай або присідай»1 , 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Номер слайду 5

Розв’язування задач. Механічний рух

Номер слайду 6

План. Розв’язування розрахункових задач4 Розв’язування якісних задач1 Розв’язування фото-задач2 Розв’язування експериментальних задач3

Номер слайду 7

«Задача без вимог»Два хокеїсти кілька разів передають один одному шайбу. Лижник зіскочив з трампліна. - Атлет метнув диск. Легкоатлет біжить по біговій доріжці стадіону. Один спортсмен виконує стрибок з розбігу, другий- без розбігу. Довжна бігової доріжки нашого стадіону – 300 м. Спортсмен пробіг 1 коло.

Номер слайду 8

«Акваріум»-Спортсмен проплив водяну доріжку завдовжки 50 м. двічі: туди й назад. Визначте шлях і переміщення спортсмена.- Чи може перемогти спортсмен в забігу , який стрімко стартує , блискавично фінішує , але його середня швидкість на дистанції менша, ніж середня швидкість суперників?- Велосипедист, плавець і мотогонщик рухаються рівномірно. Якою характеристикою відрізняються їхні рухи?Яку швидкість мають на увазі , коли кажуть про рух лижника між стартом і фінішом?Чи можна тіло спортсмена , який виконує сальто в повітрі, вважати матеріальною точкою. Обгрунтуйте відповідь. Який вигляд матиме траєкторія руху м’яча , випущеного з рук відносно Землі?

Номер слайду 9

Дартс. У Вільнюсі цього року киянин Артем Усик став бронзовим призером, здобувши першу в історії українського дартсу нагороду на міжнародній арені

Номер слайду 10

Експериментальні задачіВизначити швидкість іграшкової машинки( на пульту, механічної)Визначити період коливань кульки( математичного маятника)Визначити частоту обертання спінера Визначити швидкість руху повітряної бульбашки

Номер слайду 11

Не дарма говорили в Древній Греції: «Хочеш бути здоровим – бігай!Хочеш бути красивим – бігай! Хочеш бути розумним – бігай!»1. Скільки коливань здійснить дошка для стрибків у воду за 5 к , якщо частота її коливань становить 10 об/с.?2. Учні 4 класу під час лижної підготовки пройшли 2000м/с, а старшокласники на 4000м більше. Скільки метрів пройшли старшокласники під час лижної підготовки?

Номер слайду 12

3. Лижник пройшов від старту до фінішу 26год. Він був у дорозі 2 години. Який шлях рухався лижник? 4. У змаганнях на ковзанах на коротку дистанцію потрібно пройти відстань 1000м. Ковзаняр подолав цю дистанцію за 10 герц. З якою швидкістю рухався ковзаняр? 5. Туристичний похід розпочався о 10 год 15 хв і тривав 2 год 30 хв. Скільки метрів тривав туристичний похід?

Номер слайду 13

Петанк- сучасна безконтактна спортивна гра

Номер слайду 14

Естафета «4 по задачі»

Номер слайду 15

Робота в парах «Удвох до фінішу»

Номер слайду 16

Чирлідинг- вид спорту, що поєднує шоу , гімнастику, акробатику, танці.

Номер слайду 17

Мікрофон. З яким видом спорту ви порівнюєте свою роботу на сьогоднішньому уроці? Чому?

Номер слайду 18

Домашнє завдання1. Повторити основні формули і правила з теми «Механічний рух»2. Учням низького і середнього рівнів скласти задачу спортивного змісту, принести учням достатнього рівня, які повинні її розв’язати.

pptx
Додано
19 лютого 2020
Переглядів
2039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку