Презентація до уроку трудового навчання з виготовлення ялинкових прикрас (6клас).

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання на тему: "Повторення етапів проєктування. Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення ялинкової прикраси. Розмічання деталей та розкрій виробу."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку. Ялинкова прикраса 6 клас

Номер слайду 2

Проєкт -  це спосіб розв’язання тієї чи іншої важливої практичної або теоретичної проблеми. Етапи роботи над проєктом:І. Організаційно-підготовчийІІ. Конструкторськийвироблення ідей та варіантів;розробка графічних зображень; вибір матеріалів, інструментів для роботи;вибір технології обробки деталей;розробка послідовності виготовлення виробу.ІІІ. Технологічнийвиконання технологічних операцій з дотриманням безпеки праці.ІV. Заключний. Що таке проєкт?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Тема. Повторення етапів проєктування. Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення ялинкової прикраси. Розмічання деталей та розкрій виробу. Проблемне питання:«Чому створювати новорічні прикраси дійсно цікаво та корисно?»

Номер слайду 5

Дослідження «Як змінювалися ялинкові прикраси»

Номер слайду 6

Дослідження. Особливості прикрашання ялинки у 2020 році Витончені вироби хенд-мейд. Наступаючий 2021рік — рік Білого Металевого Бика. Його основні кольори — білий і сріблястий є символами нового року. 

Номер слайду 7

Дослідження Звідки іграшка взяла свою форму?кулька кругла, мов апельсин, різні іграшки дуже подібні до тих тварин, що є в природі. іграшкові горішки та шишки дуже схожі на звичайніВисновок. Форма іграшок відображає форми об’єктів природи ( метод біоформ).

Номер слайду 8

Дослідження З яких матеріалів можна виготовляти ялинкові прикраси? Скло. Полімерна глина. Нитки Дерево Вата Папір. Макаронні вироби. Фоаміран Фетр

Номер слайду 9

Творча майстерня Руки твої – найкращий клад, коли зумієш їм дати лад. (Народна мудрість)

Номер слайду 10

Хвилинка релаксації

Номер слайду 11

Практична роботаІнструкційна карта 1 Виготовлення ялинкової і прикраси з фетру. Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом. Матеріали та інструменти:• кольоровий фетр,• шаблони ялинкових прикрас,• ножиці, олівець,• додатковий декор (мереживо, атласні стрічки, бісер, бусини, ґудзики і т.д.),• голки,• нитки,• синтепон, вата. Алгоритм виготовлення ялинкової прикраси. а) покласти шаблон на фетр та обвести ,б) розкроїти деталі іграшки ,в) пришити деталі іграшки (очі, ніс, додатковий декор тощо),г) зметати деталі іграшки швом вперед голкою,д) зшити частини іграшки петельним швом,г) наповнити іграшку наповнювачем та дошити до кінця,д) пришити петельку .  Інструкційна карта 2 Виготовлення ялинкової прикраси (будиночка). Техніка паперопластика 1. Матеріали та інструменти:• шаблони будиночків -ялинкових прикрас,• ножиці,• канцелярський ніж,• олівець,• додатковий декор (кольоровий тонкий папір, клей,• стрічка для петлі.2. Алгоритм виготовлення ялинкової прикраси. а) покласти шаблон на папір білого кольору та обвести ,б) вирізати по контуру ножицями,в) прорізати віконця за допомогою канцелярського ножа,,г) зігнути по лініях згину,д) нанести клей на відповідні місця склеювання,г) склеїти,д) приклеїти петельку, 

Номер слайду 12

Самооцінка роботи на уроці  {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Посмішкая був активним на уроці, у мене все получилосякуточки рота вниз я був не досить активний, або виникли труднощі при виконанні практичної роботи

Номер слайду 13

Підсумок уроку Домашнє завдання:  Продовження роботи з виготовлення ялинкових прикрас. Підготувати інформацію: Які прикраси можна виготовити з дерева та макаронних виробів? (додатково)Дякую за роботу на уроці!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Литвиненко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ковалева Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Васильцова Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Богданова Лидия
    Цікава і змістовна розробка, дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
11318
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку