Презентація до уроку в 11 класіз курсу " Людина і світ" на тему " Права, свободи,відповідальність"

Про матеріал
Презентація до уроку-дискусії в 11 класі з курсу " Людина і світ" з використанням мультимедійних і проектних технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Епіграф уроку: «..основні свободи, які становлять підвалини справедливості миру у всьому світі … найкращим чином здійснюються , з одного боку , завдяки дієвій політичній демократії, а з іншого боку - завдяки загальному розумінню і дотриманню прав людини, від яких вони залежать». (Преамбула Європейської конвенції з прав людини.)

Номер слайду 3

«Низка слів наперед» Висловіть припущення , де і яким чином ці слова можуть бути використанні у змісті навчальної теми: права людини, відповідальність, свободи, еволюція, конвенція, пакт, права громадян, Генеральна Асамблея ООН, Загальна декларація прав людини, Конституція.

Номер слайду 4

Проблемне завдання: Щоб ви написали наприкінці цього ролика ?

Номер слайду 5

Гра – імітація «Життя в новій державі» Уявіть, що ви з друзями опинилися на безлюдному острові і вирішили утворити там нову державу. Складіть перелік із п’яти прав, які, на вашу думку, повинні бути гарантовані в цій державі

Номер слайду 6

Гра «Політ на повітряній кулі» «право на освіту»; «право на житло»; «право на свободу слова»; «право на рівність перед законом»; «право на життя»; «право на громадянство»; «право на свободу думки і релігії»; «право на охорону здоров'я»; «право заснувати сім'ю (укласти шлюб)»; «право на соціальне забезпечення».

Номер слайду 7

Проект « Перлини мудрості »

Номер слайду 8

Вільний мікрофон: Як ви розумієте поняття «права людини»?

Номер слайду 9

Вільний мікрофон: У чому, на вашу думку, виявляється відповідальність людини перед суспільством що забезпечує її права?

Номер слайду 10

Вставте пропущені слова в тексті. Запропонованих слів більше, ніж повинно бути в тексті. Слова можуть повторюватися. Слід визнати очевидними такі істини: всі люди створені ______, всі повинні бути _______ від народження, всі наділені деякими невідчужуваними ______ . Для забезпечення цих _________ засновані ________, що здійснюють справедливу владу. Держава ж встановлює _______ , які спрямовані на захист людей і забезпечення загального добробуту. (Життя, право, свобода, необхідність, рівність, закон, правило, уряд.)

Номер слайду 11

Свободи людини — сфери, галузі діяльності людини, у які держава не повинна втручатися. Обов'язки — це заходи суспільно необхідної поведінки людини.

Номер слайду 12

Вільний мікрофон: У чому полягає відмінність між «правами людини» і «правами громадянина» ?

Номер слайду 13

Вільний мікрофон: Свобода є правом робити все, що дозволено __ . (Ш. Монтеск’є)

Номер слайду 14

Вільний мікрофон: Чи залежать громадянські, політичні , економічні та культурні права і свободи від стану економіки кожної конкретної країни?

Номер слайду 15

Права людини: Універсальні Природні є невідчужуваними

Номер слайду 16

Вільний мікрофон: Навіщо потрібно вивчати права людини?

Номер слайду 17

Права і свободи людини в документах Міжнародного рівня — Міжнародний білль про права; Загальна декларація прав людини 1948 р.; Міжнародний пакт про громадянські і політичні права 1966 рік; Міжнародний пакт про соціальні, економічні та культурні права; європейського рівня — Європейська Конвенція про захист прав людини та основних свобод; державного рівня — Конституція України.

Номер слайду 18

Вільний мікрофон: Які права людини не повинні обмежуватися ні за яких обставин ?

Номер слайду 19

Права людини, які не повинні обмежуватися ні за яких обставин : на життя; на рівність у правах; на справедливий суд; на першу медичну допомогу; свобода від тортур; свобода від рабства.

Номер слайду 20

Вільний мікрофон: Назвіть випадки, у яких допустимі обмеження прав людини з боку держави.

Номер слайду 21

Вільний мікрофон: Що лежить в основі стосунків між людиною і державою?

Номер слайду 22

Захист прав людини здійснюють: суди; правозахисні організації; Уповноважений з прав людини; Європейський суд з прав людини; Інститут верховного комісара ООН з прав людини і справ біженців

Номер слайду 23

Уповноважений з прав людини, омбудсмен, - людина, яку обирає Верховна Рада для збирання інформації про порушення прав людини і сприяння тим, чиї права порушені

Номер слайду 24

Вільний мікрофон: Чому права людини породжують її відповідальність?

Номер слайду 25

Проблемне завдання: Щоб ви написали наприкінці цього ролика ?

Номер слайду 26

- Чи погоджуєтеся зі словами І.Франка ? «Будь - яке право людини, прямо або побічно, зводиться до забезпечення за ним можливості виконувати його обв’язки»

Номер слайду 27

Домашнє завдання 1. Опрацювати матеріал підручника.(с.87-100 ) 2. Написати твір-роздум на тему «Яким буде суспільство, якщо всі погодяться із необхідністю дотримуватися прав людини. Чи можна це здійснити?»

ppt
Додано
4 березня 2019
Переглядів
2411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку