Презентація до уроку всесвітної історії в 7 класі "Архітектура і мистецтво європейського середньовіччя"

Про матеріал
Презентація "Хритиянські храми європейського середньовіччя" є додатковим матеріалом до уроку всесвітньої історії в 7 класі за темою "Архітектура і мистецтво європейського середньовіччя". Мультимедійна презентація містить яскравий ілюстративний матеріал щодо пам'яток середньовічної архітектури й скульптури романського та готичного стилів, практичне та домашнє завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Християнські храмиєвропейського середньовіччя

Номер слайду 2

Монастир в Ла-Сеу-д'Уржель, Іспанія. РОМАНСЬКИЙ СТИЛЬ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Собор Паризької БогоматеріГОТИЧНИЙ СТИЛЬ

Номер слайду 6

Собор в Шартрі, Франція

Номер слайду 7

Реймський собор, Франція

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Практична робота{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Архітектурний стиль. Час виникнення. Характерні риси. Романський стиль. Готичний стиль. Робота з текстом підручника (стор. 212 – 213)

Номер слайду 11

Романський стиль: Масивність і зовнішня суворість споруд, які зберігають оборонні, захисні функції. Використовувався великий камінь та прості форми. Невеликі та вузькі вікна – бойниці. Товсті та гладкі стіни. Напівкруглі арки. Поверхні стін прикрашалися рельєфами, в яких переважали сюжети Страшного суду й Апокаліпсиса, біблійні сцени.

Номер слайду 12

Готичний стиль: Легкість і піднесеність. Брами з гострими шпилями. Великі вікна та різнокольорові вітражі. Стрільчаста арка. Багато статуй.

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Опрацювати § - 18-19 Підготуватися до практичного заняття презентації для уявної екскурсії «Середньовічні замки та собори: візитна картка туристичної Європи» (за власним вибором)

pptx
Додано
24 травня 2019
Переглядів
4281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку