Презентація до уроку ЯДС 4кл "Який материк найспекотливіший на планеті?"

Про матеріал
Це презентація до раніше загруженого конспекту уроку-подорожі ЯДС 4 кл на тему "Який материк найспекотливіший на планеті?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з ядс

Номер слайду 2

Дзвоник вже сигнал нам дав, працювати час настав! Тож і ми часу не гаймо, працювати починаймо!

Номер слайду 3

Хвилинка синоптика

Номер слайду 4

Запрошую вас у подорож!?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

нітак

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Найспекотніший материк Землі?

Номер слайду 9

Африка – другий за розміром материк земної кулі. Більшість території Африки розташована у східній півкулі. Майже посередині його перетинає лінія екватора. Саме тому Африка отримує багато тепла і світла, а на переважній частині її території цілий рік – літо. На південному сході материка розміщений острів Мадагаскар. Назва материка походить від латинської «африкус»- без морозний, той, який не знає холоду.

Номер слайду 10

Поверхня материка – переважно рівнинна. Але є і гори: Атлаські та Драконові. Найвища точка Африки – це гора Кіліманджаро (5895м), вершина якої вкрита снігом.

Номер слайду 11

Опади в Африці розподіляються вкрай нерівномірно. Регулярні рясні дощі випадають обабіч екватора. і тут розміщуються тропічні ліси. Далі на південь і на північ кількість опадів поступово зменшується. Украй мало їх у пустелях: Сахарі й Калахарі. Сахара –це найбільша пустеля світу. Температура повітря близько +400 С , а пісок нагрівається до +700 С.

Номер слайду 12

Африку перетинає одна з найдовших річок у світі- Ніл. Одна з найповноводніших річок світу- Конго. До найбільших річок належать: Замбезі, Нігер, Оранжева, Лімпопо. Також Африка багата на озера. Найбільшим прісноводним озером є озеро Вікторія. Також є такі озера: Чад, Танганьїка, Ківу. В Африці знаходиться найширший водоспад у світі- Вікторія. Близько 1800м

Номер слайду 13

Більшість населення Африки має темний колір шкіри. Тому цей материк часто називають чорним. Основна частина населення мешкає в селах і займається сільським господарством. Вирощують теплолюбні культури. На території материка розміщуються 54 держави

Номер слайду 14

Грунти переважно бурі й коричнево-червоні. Корисні копалини відзначаються багатством і різноманітністю: нафта, природний газ, кам’яне вугілля, золото, алмази.

Номер слайду 15

Африка {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Гори. Озера Ріки Пустелі Особливості

Номер слайду 16

Розгадування кросворду

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку