Презентація до уроку "Японія - країна Сонця,що сходить"

Про матеріал
Презентація "Різнобарв’я Японії" є частиною кейсу та розкриває особливості окремих міст країни. Японія – незвичайна та суперчлива країна. З усіх боків оточена водою, вона, як величезний корабель, дрейфує на безкрайніх просторах Тихого океану. Куди і як швидко рухається ця загадкова для нас країна?!?!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різнобарв’я Японії: Чим вас здивує країна контрастів

Номер слайду 2

Японія – незвичайна та суперчлива країна. З усіх боків оточена водою, вона, як величезний корабель, дрейує на безкрайніх просторах Тихого океану.

Номер слайду 3

Куди і як швидко рухається ця загадкова для нас країна?!?!

Номер слайду 4

 Це екзотика, яка манить своєю таємничістю та красою…

Номер слайду 5

Ви коли-небудь чули, що у японців не чотири пори року, а шість? Окрім звичних нам весни, літа, осені та зими у них є період дощів цую та аналог нашого «бабиного літа» - момідзі. Це не просто період спокою після тайфунів, а справжня сонячна погода, окрасою якої стають різнокольорові клени.  Особливо восени, коли клени «вдягаються» в яскраві фарби та зачаровують своєю величчю.  Тому варто подорожувати і пізнавати цю країну через найвизначніші міста та місця. На них і зупинимось…

Номер слайду 6

А розпочнемо ми нашу подорож, звісно ж, зі столиці Японії – Токіо. До 1868 року Токіо було відомо як Едо. У 16 столітті невеликий замок Едо став політичним центром Японії, коли Токугава Ієясу створив там свій феодальний уряд. Через кілька десятиліть Едо перетворився на одне з найбільш густонаселених міст світу.  Сьогодні Токіо пропонує своїм відвідувачам необмежений вибір - шопінг, розваги, культурні місця та ресторани. Історію міста можна оцінити в таких районах, як Асакуса, і в багатьох чудових музеях, історичних храмах та садах. Всупереч загальній репутації, у Токіо також є багато привабливих зелених площ у центрі міста та на околицях.

Номер слайду 7

Звичайно варто відвідати Імператорський палац – резиденцію імператорської сім’ї Японії. Нинішній Палац розташований у великій парковій зоні, оточеній ровами та масивними кам'яними стінами в центрі Токіо. 

Номер слайду 8

Дві фотографії зроблені з однієї точки біля імператорського палацу в Токіо: Тут хмарочоси дивовижно сусідять з невеликими будиночками, що потопають в зелені декоративних садів, а при найвищому рівні розвитку технологій, ту як ніде більше, поважають традиції та обряди, що зародилися в далекому минулому.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Всіх не японців в Японії називають «гайдзин». И ким би не був іноземець, чим би не займався,і скільки б довго не прожив в цій країні,він ніколи не стане для місцевих своїм. Будь-яка помилка, як, наприклад, невдала спроба відкрити упаковку онігірі (трикутник з прісного рису, загорнутий в листочок водоростей) розсмішить японця більше анекдоту, а невдачливий іноземець автоматично стане не просто «гайдзином», а «бака - гайдзином» (дурним іноземцем).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Кіото було столицею Японії та резиденцією імператора з 794 по 1868 рік. Сьогодні це сьоме за величиною місто з населенням 1,4 мільйони чоловік. 

Номер слайду 13

Японський приморський парк Хітачі

Номер слайду 14

Осака – третє за населенням місто Японії. Під час екскурсії містом ви відвідаєте бізнес-район Умеда, знаменитий своїми фешенебельними готелями, хмарочосами, елітними магазинами та ресторанами. Зможете піднятись на оглядовий майданчик на відкритому повітрі (173 м) знаменитого хмарочоса Умеда Скай Білдінг, звідки відкривається приголомшлива панорами на місто. Побачите Осакський замок, одне з найвизначніших споруд старої Японії і найактивнішу частину Осаки - район Мінамі, де прогуляєтеся затишними вуличками з численними магазинчиками, кафе і ресторанами.

Номер слайду 15

ОСАКА

Номер слайду 16

Далі ми відправимось у Нара – «місто оленів». Справа у тому, що там знаходиться розкішний парк, де живуть сотні цих граціозних тварин. Але й на міських вулицях нерідко можна побачити милих «Бембі», адже у японців олені – священні тварини.

Номер слайду 17

Йокогама Ще одне з найвідоміших міст Японії – Йокогама. Воно вирізняється на фоні інших своєю ультрасучасністю, високими будівлями та розважальними центрами. Сьогодні тут знаходиться найбільший в Японії порт, а також штаб-квартири багатьох відомих на весь світ компаній і банків. Символом міста визнаний «Лендмарк Тауер» - будівля висотою 300 м. У ній встановлено найшвидший в світі ліфт, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Номер слайду 18

Йокогама

Номер слайду 19

Якщо вам захочеться відчути єднання з природою, то відправляйтесь у невелике містечко Нікко (Тотіґі) Тут знаходиться найвідоміший національний природний парк. Він займає величезну територію і відрізняється неповторними ландшафтами та пейзажами. Нікко занесений в Золотий Фонд ЮНЕСКО, як комплекс храмів, що мають світове історичне і культурне значення.

Номер слайду 20

Камакура – древня столиця Японії. Зараз це місто-курорт, в якому безліч крамничок, ресторанів, готелів, океанське узбережжя і майже двісті храмів - старих і нових, знаменитих на весь світ і практично невідомих. Найпопулярніша пам'ятка Камакури – друга за величиною статуя Будди, Дайбуцу, що знаходиться під відкритим небом. Бронзового велетня, відлитого в 13 столітті, видно вже здалеку. А зблизька він просто вражає своїми розмірами. Статуя порожниста і в неї навіть можна зайти простому туристу.

Номер слайду 21

Хаконе – один з найпопулярніших курортних районів Японії, розташований між горою Фудзі і півостровом Ізу.

Номер слайду 22

Він розкинувся серед кількох гірських вершин, покритих лісами, поруч із кратером згаслого вулкана. Це лісовий вулканічний регіон, знаменитий своїми курортами з гарячими джерелами.  Канатною дорогою, звідки відкриваються чудові краєвиди на гору Фудзі, туристи зазвичай піднімаються до долини гейзерів Овакудані. Сірководнева вода використовується в лікувальних цілях, а також для виробництва косметики на основі мінеральних компонентів.  Озеро Асі в Хаконе – обов’язкове для відвідин. Особливістю служить його розташування, а саме, - гора Фудзіяма, що відбивається в дзеркальних водах озера. Більш вдалого виду на священну гору Фудзі годі й шукати. При сприятливих погодних умовах, в безхмарну погоду, дивовижний краєвид постане перед вашими очима: білосніжна верхівка гори повториться в блакитних водах Асі, а обрамляють цю красу соснові зелені дерева.

Номер слайду 23

Японія – дуже різноманітна і дивовижа країна. Її історія та культура, храми та парки, гори та море назавжди залишать відбиток у вашій душі!

Номер слайду 24

Японія геніальна в області дизайну, технологій, моди, кухні … Тут створюють найсучасніші технологічні дива від роботів до штучного інтелекту, до швидкісних поїздів… Тим паче давні звичаї та традиції - не лише данина предкам, невід`ємна частина життя японців – атмосферні буддистські та синтоїстські храми, чайні церемонії, гейші, захоплюючі фестивалі та древні історичні пам`ятки, що гармонійно поєднуються з футуристичними пейзажами… Якщо в мегаполісах панують новітні технології, то в невеликих містечках цілковита гармонія звичаїв та природи… Давні монастирі ховаються у гущі прадавніх лісів, пам`ятники культури посеред садів сакури, храми з яких відкриваються чудові краєвиди…

Номер слайду 25

В Японії (в порівнянні з іншими країнами) ходить найменша кількість видів банкнот. Тут їх всього три: номіналом в 1000, 5000 и 10000 єн. Решта грошей – це монети вартістю в 1, 5, 10, 50, 100 и 500 єн. Процедура обміну валют платна: незалежно від суми, яку ви міняєте, вартість послуги становить 100 єн (25 грн). 

Номер слайду 26

Детальніше тут: https://feerie.com.ua/ua/blog/2787 https://pikabu.ru/story/kontrast_v_yaponii_5228075 https://gomountains.com.ua/japan-travel/ https://www.youtube.com/watch?v=_CoNcxL_af8

ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
26 березня 2019
Переглядів
2175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку