Презентація до уроку з зарубіжної літератури 1О клас. Тема: "Вільям Шекспір - життєвий і творчий шлях"

Про матеріал

Презентація до уроку з зарубіжної літератури 1О клас. Тема: "Вільям Шекспір - життєвий і творчий шлях".

Дана робота є мотиваційним елементом у роботі із програмовим матеріалом. Цю презентацію можна використати при вивченні теми "Вільям Шекспір - життєвий і творчий шлях" в 10 класі, а саме в роботі над біографією митця, вона ознайомить учнів із біографією поета та періодами творчості.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ві́льям Шекспі́р  (англ. William Shakespeare, 23 квітня 1564, Стретфорд-на-Ейвоні—†23 квітня 1616, Стретфорд-на-Ейвоні) — англійський драматург Єлизаветинської епохи.

Номер слайду 2

Один з найзнаменитіших драматургів світу, автор принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу з 154 сонетів.

Номер слайду 3

Та все ж лише половина (18) п'єс Шекспіра була опублікована тим або іншим чином за життя драматурга. За винятком «Венери і Адоніса» і «Лукреції», Шекспір сам не опублікував жодного зі своїх творів. Та це і не було в літературній традиції того часу звичайним — самому друкувати драматичні твори.

Номер слайду 4

Як драматург Шекспір почав виступати з кінця 80-х років XVI століття.

Номер слайду 5

Зазвичай в драматургії Шекспіра виділяють чотири періоди, 

Номер слайду 6

Перший період (1590—1594) його можна назвати періодом наслідування За настроєм цей період можна назвати періодом ідеалістичної віри в кращі сторони життя «Тіта Андроніка», «Генріх VI», «Річард III» «Комедія помилок» «Ромео і Джульєта» «Безплідні зусилля любові», «Дві Верона» і «пісня над піснями»

Номер слайду 7

Другий період (1594—1601) «Венеціанський купець» його сюжет узятий з нікчемної італійської розповіді XVI століття «Віндзорських насмішниць» «Дванадцята ноч» «Приборкання норовистої» «Сон в літню ніч» «Генріх IV» і «ГенріхуV»

Номер слайду 8

Третій період (1600—1609) «Як вам це сподобається» «Юлій Цезар» «Отелло» «Король Лір» «Коріолан» «Макбет» «Тімон Афінський» «Антоній і Клеопатра»

Номер слайду 9

Четвертий період (1609—1612) «Генріх VIII» «Перікл» «Цимбелін» «Зимова казка» «Бурі»

Номер слайду 10

 Помер 23 квітня 1616 р.

ppt
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
1359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку