Презентація до уроку Захист Вітчизни для 10 класу на тему "Стрілецька зброя, поводження з нею, догляд"

Про матеріал

Навчально - виховна мета: ознайомити учнів з призначенням будовою частин та механізмів автомата Калашникова (АК-74) ; ознайомити з основними правилами безпеки піди час стрільб зі стрілецької зброї і етапи чищення та змащення зброї та її зберігання ; навчити учнів умілому володінню зброєю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стрілецька зброя, поводження з нею, догляд і зберігання

Номер слайду 2

Призначення, будова частин і механізмів АКСтвол – служить для спрямування польоту кулі. Має 4 нарізи для надання кулі обертального руху.

Номер слайду 3

Призначення, будова частин і механізмів АКСтвольна коробка – з'єднує частини і механізми АК.

Номер слайду 4

Призначення, будова частин і механізмів АКПрицільний пристрій – необхідний для спрямування автомата в ціль на різні відстані.

Номер слайду 5

Призначення, будова частин і механізмів АККришка ствольної коробки – потрібна для запобігання забруднення частин і механізмів.

Номер слайду 6

Призначення, будова частин і механізмів АКПриклад і пістолетна рукоятка – забезпечує зручність дії автомата під час стрільби.

Номер слайду 7

Призначення, будова частин і механізмів АКЗатворна рама з газовим поршнем – служить для приведення в дію затвора та УСМ. Поворотній механізм – необхідний для повернення затворної рами із затвором в попереднє положення.

Номер слайду 8

Призначення, будова частин і механізмів АКЗатвор – служить для досягнення патрона в патронник, закривання каналу ствола, розбивання капсуля і викидання стріляної гільзи із патронника.

Номер слайду 9

Призначення, будова частин і механізмів АКГазова трубка зі ствольною накладкою – призначена для спрямування газового поршня і захисту рук від опіків.

Номер слайду 10

Призначення, будова частин і механізмів АКУдарно-спусковий механізм – призначений для спуску курка з бойового взводу, завдання удару по ударнику, забезпечення ведення автоматичного та одиночного вогню.

Номер слайду 11

Призначення, будова частин і механізмів АКЦівка – служить для зручності ведення вогню і захищає руки від опіків.

Номер слайду 12

Призначення, будова частин і механізмів АКМагазин – призначений для розміщення патронів і подачі їх у ствольну коробку.

Номер слайду 13

Призначення, будова частин і механізмів АКБагнет-ніж – призначений для знищення противника в рукопашному бою, а також використовується як ніж, пилка, ножиці.

Номер слайду 14

Призначення, будова частин і механізмів АКПриладдя до АК – призначені для чищення і змащення АК (шомпол, протирка, йоржик, викрутка, вибивач), вони вкладаються в пенал з кришкою.

Номер слайду 15

Затримки під час стрільби та способи їх усунення. Неподача патрона. Утикання патрона. Осічка. Невикидання гільзи. Невиймання гільзи

Номер слайду 16

Заходи безпеки при утриманні АКОберігати від ударів, стежити, щоб в ствол не потрапили сторонні предмети; Не спускати без потреби курок;Патрони потрібно зберігати в сухому місці;В мирний час автомат повинен бути розряджений, магазин відокремлений, багнет-ніж знятий;

Номер слайду 17

Заходи безпеки при утриманні АКНе допускати, щоб патрони були забруднені або з іржею;КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ НАВОДИТИ ЗБРОЮ В ЛЮДЕЙ У БУДЬ-ЯКОМУ СТАНІ ;Коли беруть зброю в руки, перевіряють її розрядженість.

Номер слайду 18

Під час виконання вправ зі стрільби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: Знаходитися поза лінії вогню, готуватись до стрільби і цілитись у людей, мішені в якому б стані вони не знаходились;Стріляти з несправної зброї;Залишати на лінії вогню заряджену зброю;

Номер слайду 19

Під час виконання вправ зі стрільби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: Передавати зброю будь-кому, виносити заряджену зброю з лінії вогню;Стріляти чи заряджати зброю без команди;Стріляти не по своїй мішені;

Номер слайду 20

Під час виконання вправ зі стрільби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: Стріляти по сторонніх предметах;Спрямовувати зброю на лінії вогню в сторони, назад;Негайно припинити стрільбу, якщо в зоні стрільби з'явилися люди, тварини чи техніка.

Номер слайду 21

Чищення і змащення. Виконується обов'язково після стрільби, коли автомат виноситься з казарми. Це є запорукою тривалого та успішного використання зброї. Навіть якщо не було стрільби, АК перевіряють та змащують 2 рази на місяць. Виконується обов'язково після стрільби, коли автомат виноситься з казарми. Це є запорукою тривалого та успішного використання зброї. Навіть якщо не було стрільби, АК перевіряють та змащують 2 рази на місяць.

Номер слайду 22

Збереження зброїОрганізується у військовому підрозділі в кімнаті для збереження зброї, яка має систему сигналізації, надійно захищена та охороняється внутрішнім нарядом роти. Видається зброя черговим по роті за їх особистим підписом.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уманець Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Захист Вітчизни 10 клас (Бахтін А. М. та інші)
Додано
24 листопада 2018
Переглядів
3839
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку