Презентація до уроку "Здоров’я –твоє багатство. Людина є те, що вона їсть і які напої вживає" з біології та англійської мови

Про матеріал
Презентацію розроблено до уроку " Здоров’я –твоє багатство. Людина є те, що вона їсть і які напої вживає".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

English proverbs. Drink tea and you will forget sorrow. An apple a day keeps the doctor away. To drink tea is to live long. Live not to eat, but eat to live. Drinking milk is being healthy. Ukrainian equivalent. Якщо їсти по яблуку в день, лікар не знадобиться. Пийте молоко – будете здорові. Чай пити - довго жити. Випий чайку - забудеш тугу.Їж для того, щоб жити, а не живи для того, щоб їсти.

Номер слайду 2

«Здоров’я –твоє багатство. Людина є те, що вона їсть і які напої вживає»

Номер слайду 3

Здорові напоїНездорові напої

Номер слайду 4

It is little to want, it is necessary to do. Девіз уроку. Мало хотіти, треба і робити.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робочі аркушіhttps://www.liveworksheets.com/ix3351620ts

Номер слайду 8

Функції системи органів травлення:рухова: жування, ковтання, переміщення їжі вздовж травного каналу та виділення неперетравлених решток;секреторна: виділення ферментів та інших речовин у складі травних соків;всмоктування поживних речовин у кров;видільна: виведення з організму продуктів обміну;регуляторна: виділення гормонів;захисна: знешкодження печінкою отруйних речовин.

Номер слайду 9

Ротова порожнина. Будова ротової порожнини. Травлення в ротовій порожнині В ротовій порожнині їжа аналізується губами і язиком. Губи визначають температуру їжі, частково її консистенцію. Язик аналізує смакові якості їжі. В аналізі їжі беруть участь і зуби. Зубами ми відчуваємо температуру і твердість харчових частинок, У ротовій порожнині їжа, змочена слиною, механічно подрібню­ється зубами, язиком, пережовується.

Номер слайду 10

Травлення у шлунку. Шлунок Травлення. Травлення в шлунку включає такі основні процеси: хімічна обробка їжі; фізична обробка їжі; переміщення їжі ;знезараження; всмоктування ( у шлунку всмоктуються в кров вода, мінеральні солі, алкоголь і деякі ліки та незначна кількість глюкози).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Продаж безалкогольних напоїв- великий бізнес

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Загальні ризики для здоров’яцукровий діабетожирінняхвороби серцякарієсастеросклероз

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

АЕРОПОРТ БОРИСПІЛЬАЕРОПОРТ Берлін. АЕРОПОРТ ВАШИНГТОНАЕРОПОРТ ШОПЕНАЕРОПОРТ СТАНСЕДАТЛАНТИЧНИЙ ОКЕАН

Номер слайду 18

Діаграма напоїв. Просто вода 20%Інші напої 10%Інші напої 70%

Номер слайду 19

Номер слайду 20

1. Подрібнення їжі та перетворення її на поживні речовини називають ...а) жуванням; б) харчуванням; в) травленням.2. До органів травлення відносять ...а) хребет; б) живіт; в) шлунок;3. Що не відноситься до органів травлення відносять .. .а) тонку кишку; б)ребра; в) стравохід .4. У процесі травлення в ротовій порожнині ...а) їжа пережовується; б) їжа з'єднується із жовччю;в) поживні речовини проникають у кров.5. Обери правильне твердженняа) у стравоході їжа перемішується; б) стравоходом їжа переміщується до шлунка;6. У процесі травлення шлунок ...а) виділяє шлунковий сік; б) повністю перетравлює їжу. 7. Основний процес травлення відбувається у :а) шлунку;б) товстій кишці;в) тонкій кишці.8. Процес травлення закінчується у :а) шлунку;б) товстій кишці;в) тонкій кишці9. Правильною є така послідовність проходження їжі через органи травлення:а) ротова порожнина -» шлунок -» стравохід -» кишечник;б) ротова порожнина -» кишечник -» шлунок -» стравохід;в) ротова порожнина -» стравохід -» шлунок -» кишечник.

Номер слайду 21

pptx
Додав(-ла)
Полюга Уляна
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
Додано
8 травня 2023
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку