Презентація до виховної години "Дружба і товаришування"

Про матеріал

Мета: вчити дітей цінувати друзів і дружбу, довести до свідомості учнів, що у дружбі велика сила; виховувати почуття справжньої дружби, колективізму, чесності, щирості у відносинах, відповідальності перед другом, уміння допомогти у важку хвилину; сприяти зміцненню класного колективу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дружба і товаришування

Номер слайду 2

Епіграф: “Дружба та братство дорожчі за багатство”Народна мудрість

Номер слайду 3

Дружба – добрі, приязні стосунки на основі взаємної прихильності, відданості. Основою дружби є спільність справ, захоплень, деяких рис характеру.

Номер слайду 4

Дружити – перебувати в добрих, приязних стосунках, підтримувати дружбу, бути друзями

Номер слайду 5

Товаришування- це близьке знайомство з людьми на основі взаємної симпатії і доброзичливості. Товаришами можуть бути люди різних вікових категорій і професій, націй і статі.

Номер слайду 6

Значення дружби:1. Знайомі2. Колективна солідарність3. Функціональні відносини4. Симпатія і дружелюбність

Номер слайду 7

Типи дружби:1. Дитяча дружба2. Юнацька дружба3. Дружба дорослих

Номер слайду 8

Види дружби: Духовна дружба Творча дружба Буденна дружба

Номер слайду 9

Особистісні якості людини. Привітний. Заздрісний. Вірний. Щедрий. Хитрий. Чуйний. Жадібний. Спокійний. Веселий. Лінивий. Справедливий. Агресивний. Надійний. Байдужий. Пихатий. Відвертий. Глузливийвпертий

Номер слайду 10

Закінчи думку Друзі пізнаються… Старий друг…Дружба дружбою, а…З ким поведешся, …Не той друг, що медом маже, а…Дружба з роками не старіє,…Скажи хто твій друг і…Друга шукай, а…Одяг краще новий,а…Дерево міцне корінням, а людина…Як будемо в дружбі жити – нас…

Номер слайду 11

Конституція дружби

Номер слайду 12

Який у нас колектив?

Номер слайду 13

Біблія про дружбу

Номер слайду 14

1.“ Не дружись із чоловіком гнівливим, і не ходи із людиною лютою, щоб доріг її ти не навчився, і тенета не взяв для своєї душі” (Пр. 22:24-25)2.“Хто з мудрими ходить, той мудрим стає, а хто товаришує з безумним, той лиха набуде” (Пр. 13:20)3. “Не дайте себе звести, товариство лихе псує добрі звичаї!” (І Кор. 15:33)4. “Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом” (Пр. 17:17)

Номер слайду 15

5. “Олива й кадило потішують серце, і солодкий нам друг за душевну пораду” (Пр. 27:9)6. “Хто шукає любов – провину ховає, хто ж про неї повторює, розганяє друзів” (Пр. 17:9)7. “Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх. Ви друзі Мої, якщо чините все, що Я вам заповідую” (Ів. 15: 13-14)

Номер слайду 16

Чи гарний я друг? 1. Ви знаєте багато цікавих історій про одного зі своїх приятелів. Що ви зробите: А) розповісте їх іншим людям; Б) розповісте, не назвавши імен;В) залишите історії при собі. 2. Ваш друг часто бере щось у вас, але ніколи не повертає взяту річ. Зараз він хотів би взяти коштовну відеокамеру. Що ви будете робити?А) скажете, що зараз камери у вас нема;Б) дасте її; В) відмовите, пояснивши причину. 3. Друг випадково розбив ваш годинник. Ваші дії: А) відмовитесь від нового годинника, але влаштуєте маленький скандал;Б) вимагатимете гроші; В) скажете, що і без того збиралися купити новий.

Номер слайду 17

4. Ваш друг підтримує відносини з людиною, яку ви не любите. У такому випадку: А) скажете другові, що він повинен вибрати між вами та іншим;Б) припините стосунки з другом;В) нічого не скажете і будете продовжувати дружні відносини. 5. Відчуваєте, що у вашого друга будуть неприємності. Ви: А) порвете стосунки з ним, щоб не постраждати самому;Б) продовжите дружбу; В) відверто поговорите з ним. 6. Вважаєте, що справжній друг повинен: А) ділитися з вами всім; Б) залишати свої думки при собі; В) говорити тільки те, що хоче. 7. Вам відомо, що другові потрібні гроші, у вас їх досить. Ви говорите: А) “Переб’єшся! Мені вони й самому пригодяться”Б) “Візьми їх, потім рорахуємося”В) “Нехай моя маленька послуга допоможе тобі”

Номер слайду 18

8. Що ви зробите, якщо вам потрібно позичити гроші в друга?А) натякнете здалеку; Б) попросите в борг; В) нічого йому не скажете. 9. Ваш друг купив одяг, який, як вам здається, йому не пасує, тоді ви: А) скажете, що він виглядає смішно;Б) скажете, що ця річ не для нього, і поясните чому;В) нічого не скажете. 10. Ви вважаєте, що ваш друг: А) менш розумніший, ніж ви;Б) більш розумніший, ніж ви;В) ви обидва на одному інтелектуальному рівні.

Номер слайду 19

Підрахунок балів: А - 1 бал Б – 2 бали В – 3 бали. Результати:21 – 30 балів: ви справжній друг.15 – 20 балів: у вас є друзі, але, як більшість з нас, ви іноді не виказуєте в стосунках належного розуміння. Коли не знаєте, як реагувати, спробуйте поставити себе на місце іншого.10 – 14 балів: ви схильні більше звертати увагу на себе, ніж на інших. Ця ваша риса – бар’єр перед справжньою дружбою. Щоб стати гарним другом, потрібно виявляти більше інтересу до інших людей.

Номер слайду 20

Молитовні руки

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Вірних вам друзів!

pptx
Додано
13 травня 2018
Переглядів
7821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку