Презентація до виховної години "Книга - твій друг і порадник"

Про матеріал

Презентація до виховної години "Книга - твій друг і порадник". Містить цікаві факти і кольорові фото про історію виникнення книг, про сучасний папір. У презентації є завдання з роботи над прислів'ями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прочитай зашифрований вираз Книдвага – тводиній днульруг і порашістьдник.

Номер слайду 2

Книдвага – тводиній днульруг і порашістьдник. Підказка

Номер слайду 3

Книга – твій друг і порадник

Номер слайду 4

Як виникла книга? Перші надписи первісні люди робили на стінах печер і каменях. Пізніше у прадавньому Вавилоні з'явилися глиняні таблички.

Номер слайду 5

У місті Пергам книги робили з телячої шкури, яку вишкрябували, вибілювали вапном і сушили. Такий лист називався пергаментом.

Номер слайду 6

Пергаментні книги

Номер слайду 7

У стародавньому Єгипті як основу для письмен використовували папірус, виготовлений з болотяної ростини, яка росла на берегах річки Ніл.

Номер слайду 8

В Київській Русі папером для книг служив берест. В ті часи було розповсюдженим вручення берестових грамот.

Номер слайду 9

Сучасний папір

Номер слайду 10

Іван Федоров – першодрукар України. У 1574 році у Львові видав першу в Україні друковану книгу, яка називається “Апостол”.

Номер слайду 11

Найменша в світі книга – “ Кобзар ” Т.Г. Шевченка.

Номер слайду 12

Найбільша в світі книга – “ Самая большая в мире книга для малышей”. Вона видана в 2004 році в Росії. Книга містить всього 4 сторінки і 12 віршів для дітей. Її розміри вражають: висота – 6 метрів, а ширина – 3 метри.

Номер слайду 13

тисячі людей навчає. без неї, як без рук. Книга – твій друг, той більше знає. Одна книга Хто більше читає, ПОМІРКУЙ! Утвори прислів'я

Номер слайду 14

Чого бояться книги?

Номер слайду 15

Я – книжка! Я – товариш твій! Ти зберегти мене умій! Щоб я була нова щораз,оберігай мене від клякс. Гортаєш – пальців ти не слинь, Оцю погану звичку кинь. Листків, гляди, не загинай – Зроби закладки – їх вкладай. Мене папером обгорни, Де взяв, туди і поверни. Запам'ятай же – я твій друг, Та не для цих бруднющих рук, Я – книжка! Я – товариш твій, Тож зберегти мене зумій!

ppt
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
3435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку