Презентація до виховної години " Медичні та соціальні аспекти прийняття рішення про тату"

Про матеріал
Презентація створена для проведення виховної години , яка спрямована на формування свідомого ставлення до свого здоров'я, формування соціального статусу студента та бажання здоров'язбереження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Соціальні та медичні аспектиу прийнятті рішення про тату»до години спілкування, проведеної у 144 академічній групіпідготувала куратор групи В. В. Піскунова

Номер слайду 2

Чому людина хоче мати тату?це спроби до самовираження, виділитися серед оточення і стати неповторним і унікальним, створити свій стиль зовнішності;люди прагнуть підкреслити свою віру і відданість чомусь або комусь;спроби позбутися відчуття неповноцінності або незахищеності;бажання сховати під малюнком шрами, рубці або інші недоліки шкіри;бажання підкреслити свій соціальний статус (кримінальний світ);татуювання роблять люди - фанати своєї професії;причина «просто так, для краси». Часто люди роблять тату просто тому, що це красиво, цим люди хочуть прикрасити себе і своє тіло;татуювання, як нагадування про якусь важливу дату або подію в житті людини.

Номер слайду 3

Наколка – тюремний “живопис”, що має чіткий кримінальний сенс

Номер слайду 4

Портак – написи, невдало виконані  татуювання (портачити (рос.) – виконати недбало)

Номер слайду 5

Татуюва́ння — зображення (малюнок) на шкірі живої людини та процедура його нанесення

Номер слайду 6

Синя хвороба – це нестримне бажання мати більше і більше тату. Вона спіткає за свідченнями соціологів 30 % тих, хто зробив одне тату.

Номер слайду 7

Тату — термін, запозичений з полінезійської мови, на діалекті Таїті слово «татау» позначає «малюнок», «знак», а також «рана». В англійську мову це слово ввів видатний англійський мандрівник Джеймс Кук. Він вжив його в звіті про навколосвітню подорож, опубліковану в 1773 році. До цього татуювання в Європі не виділялася окремою назвою. З історії тату

Номер слайду 8

Татуювання моряків СССР

Номер слайду 9

Японські тату

Номер слайду 10

Татуювання в стилі треш полька

Номер слайду 11

Татуювання в стилі «олд скул»

Номер слайду 12

Тату в «мінімалізмі»

Номер слайду 13

Тату «нью скул»

Номер слайду 14

Тату «реалізм»

Номер слайду 15

Які вакансії, особливо початківцям, заважає зайняти тату?Аудитор. Адвокат. Рота почесної варти Президента. Офіцери флоту. Працівник банку. Вихователь. Викладач. Няня. Психолог. Державна служба. Суд, прокуратура. Модельний бізнес. Стюардеса, бортпровідник

Номер слайду 16

Якщо вирішив робити тату, пам’ятай: Тату – це дуже відповідальна та індивідуальна справа, тому перед тим, як щось «набивати», переконайся, що ти:не хворієш на шкірні захворювання та не маєш цукрового діабету;повнолітній;точно знаєш, що саме хочеш «набити», і прочитав всі попередні пункти. Не забувай, що тату залишиться з тобою назавжди, і виводити малюнок ще більш боляче, ніж його набивати.

Номер слайду 17

Що варто зробити до татуювання?Перш ніж зважитися відвідати тату-салон, потрібно дізнатися про ймовірні наслідки татуажу. Нестерилізовані голки можуть бути переносниками різних інфекцій, як стафілокок, стрептокок, гепатити В і С, герпес, ВІЛ/СНІД. Ви не застраховані від того, що чорнило для тату викличе алергію або появу вузликів, гульок, рубців. Це відбувається через неприйняття організмом пігментів барвників. Крім того, якщо виникне необхідність МРТ-обстеження, то в місцях татуювань можливе печіння і навіть утворення пухлини. Якщо ж ви остаточно зважилися зробити тату, то переконайтеся у кваліфікованості та відповідальності майстра. Він повинен користуватися тільки стерильними рукавичками і голками. Перед процедурою фахівець зобов'язаний вас проконсультувати про можливі наслідки і про те, як доглядати за татуюванням, а також - вимагати від вас медичне свідоцтво про те, що ви здорові на момент нанесення тату й не страждаєте на алергії. Пам'ятайте, що на обраному місці для татуажу не повинно бути подразнення, бородавок і прищів. У випадках почервоніння шкіри, свербіння, підвищення температури та інших захворюваннях після нанесення татуїровки, треба негайно звернутися за медичною допомогою.

pptx
Додано
2 червня 2021
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку