Презентація до виховної години "Незламні"

Про матеріал
Презентація "Незламні" підготовлена для проведення виховної години, присвяченої 31-й річниці Збройних сил України, святкування якої відбувається в умовах збройної агресії сусідньої держави
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НезламніПрезентація до Дня Збройних сил України

Номер слайду 2

Воістину це так: в усі віки,В усі часи, з початку світу-сонця. Попереду ішли чоловіки –Захисники відважні, оборонці.

Номер слайду 3

Моя Батьківщина – це ВСЯ Україна

Номер слайду 4

Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину!

Номер слайду 5

Початок повномасштабної війни Війна в Україна триває з 2014 року – 12 квітня російські військові захопили частини Донецької та Луганської областей.8 років на Сході України мужні захисники тримали оборону, але через бажання унормувати все дипломатичним шляхом воєнні дії були «заморожені» по всій лінії фронту

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Битва за Гостомель

Номер слайду 8

Битва за Гостомель24 лютого о 8 годині ранку не менше 40 гвинтокрилів з елітним спецназом російських війск на борту вилетіли в бік аэропорту Гостомеля – відомого, як аеропорт «Антонов». Величезний комплекс аеропорту, розташований в 10 километрах від Киева, мав велике значення в планах рф: оккупанти планували використати його, як вузол для организації повітряного мосту за прикладом тієї тактики, яку вони вже відпрацювали в Казахстані. Повітряним мостом з Беларусі повинні були перекинути техніку, війська і направити все угрупування на Київ – і вже в той же день через декілька годин росіяни планували брати штурмом адміністративні будівлі на Банковій.

Номер слайду 9

Битва за Гостомель. Вже на ранок 25 лютого до Гостомеля підійшли підрозділи ЗСУ, які дуже швидко вибили російський спецназ з комплексу. В той же день на «Антонов» налетіло одразу 100 гвинтокрилів зс рф, набиті військами – друга спроба десанту. Однак українські військові влаштували оккупантам достойну зустріч. Аеропорт декілька разів переходив з рук в руки. А вже 26 лютого вночі на планах окупантів використати комплекс був поставлений хрест – одразу два Іл-76 зс рф були збиті з переносних зенітних ракетних комплексів. Після цього російскі генерали вирішили відмовитися від плану бліцкриг-атаки на Київ.

Номер слайду 10

Привид Києва. Міністерство оборони на своїх сторінках у соцмережах припустило, що «Привидом Києва» може бути один із досвідчених військових льотчиків запасу, які оперативно повернулися до лав ЗСУ після ворожого вторгнення[

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Б и т в а з а К и ї в. Колона техніки, яка йшла на Київ, розтягнулася на 65 (!) километрів. Це був практично «цвет российской армии» – найкращі, найоснащеніші підрозділи, на новій бронетехніці, набитій західною електронікою. Стальна орда: ударні танкові війська, відборні десантники, росгвардія, спецназ, інші елитні підрозділи повинні були знести будь-який опір і роздавити Київ. Майже всі боєздатні війська України в той час були на Донбасі. Мобилизація тільки починалась. Можна було подумати, що українскій столиці кінець.

Номер слайду 13

Острів Зміїний

Номер слайду 14

Острів Зміїний. Невеликий – площею у близько 20 гектарів – острів Зміїний в Чорному морі територіально належить Одеській області. З кінця лютого він був окупований російською армією. На світанку 24 лютого 2022 року до острова підійшли кораблі Росії. Гарнізону Зміїного поставили ультиматум – «здавайтеся». Відповідь захисників на адресу «руського воєнного корабля» увійшла в історію війни та відома майже всьому світу.30 червня Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив, що противник залишив острів. Українська влада заявляє, що причиною стали успішні удари ЗСУ, російська каже про "жест доброї волі".

Номер слайду 15

Битва за Маріуполь. Героїчний гарнізон Маріуполя знищив щонайменше 6 500 російських загарбників, обороняючи місто. Більш як 80 днів з 24.02 по 20.05.2022українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів. Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін. Частину бійців і командирів вже обміняли на росіян

Номер слайду 16

Битва за Маріуполь. Сергій Волинський, позивний "Волина", командир 36 бригади морської піхоти. Денис Прокопенко, позивний "Редіс", командир полку "Азов«Святослав Паламар, позивний "Калина", заступник командиру полку "Азов«Дмитро Козацький, позивний "Орест", голова пресслужби "Азова"

Номер слайду 17

Звільнення Харківщини

Номер слайду 18

Звільнення Харківщини. Операція зі звільнення Харківщини вразила весь світ. Військові експерти називають її однією з найуспішніших операцій з часів Другої світової війни. Проходила в 20-х числах вересня. За п'ять днів українським військовим вдалося звільнити 338 населених пунктів, у яких мешкає близько 150 тисяч людей, захопити понад 300 одиниць військової техніки, величезну кількість зброї та боєприпасів. 

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Херсон – місто герой між пустелею і морем. З перших днів березня Херсон перебував під контролем російських військових. Але попри небезпеку, мешканці постійно влаштовували мітинги та акції, щоби показати: «Херсон ‒ це Україна». За таку стійкість та героїзм 6 березня 2022 року місто дістало статус героя. Такі звання також отримали Чернігів, Маріуполь, Харків, Миколаїв та кілька інших населених пунктів України. Вісім довгих місяців Херсон був під "російським ярмом". Вони встигли оголосити його "своїм назавжди", провести псевдореферендум, регулярно тероризувати населення та вкрасти все, що встигли покласти у вантажівки.  Збройні сили України зайшли в Херсон 11 листопада 2022 року.

Номер слайду 21

Село Чорнобаївка під Херсоном може похизуватися високим рейтингом — воно стало відомим на весь світ. Від самого початку повномасштабного вторгнення російські окупанти намагалися розташуватися там на військовому аеродромі. Проте щоразу, щойно вони намагалися це зробити, воїни ЗСУ вщент розбивають їх.

Номер слайду 22

Вони можуть розбомбити Щастя,Вони можуть розстріляти «Мрію»,Але вбити волю їм не вдасться,кожен буде жати, що посіяв

Номер слайду 23

6 Грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.  

Номер слайду 24

Хвилиною мовчання вшануємо їхню пам’ять … 

Номер слайду 25

Давайте привітаємо всіх військовослужбовців, воїнів, героїв з Днем Збройних Сил України та побажаємо їм усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх мрій і побажань. А ми чекаємо на перемогу! 

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
1101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку