Презентація до виховної години з елементами тренінгу "Хто він справжній патріот"

Про матеріал

Презентація до виховної години з елементами тренінгу "Хто він справжній патріот?". Розроблена для учнів 7-8 класів. Матеріали презентації допоможуть зробити тренінг цікавим і змістовним!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто він справжній патріот?Жить –Вітчизні служить!

Номер слайду 2

Патріотизм ? Поміркуйте:1. Що таке патріотизм?2. Що належить до патріотичних переконань?3. Чи потрібно це почуття зараз?4. Чи обмежується почуття патріотизмукордонами держави?

Номер слайду 3

Патріотизм – любов до батьківщини, до свого народу, відповідальність за долю народу, готовність служити її інтересам

Номер слайду 4

З чого починається патріотизм?\Можеш вибирати друзів і дружину, вибрати не можна тільки Батьківщину.(В. Симоненко) .«Краще в рiднiм краї милiм. Полягти кiстьми, сконати,Нiж в землi чужiй, ворожiй. В славi й шанi пробувати!»

Номер слайду 5

Україна – це земля наших предків. Це та земля, де ми народилися і живемо. Від тяжкої панщини, від усяких панських кривд селяни тікали світ за очі – у степи за Дніпрові пороги. Так виникло козацтво.

Номер слайду 6

Козак — вільна озброєна людина

Номер слайду 7

Герої Крут

Номер слайду 8

Ще юнаки, ще майже діти,А навкруги і смерть, і кров.«На порох стерти, перебити!» –Іде на Київ Муравйов. Полків його не зупинити,Та рано тішаться кати: Коли стають до зброї діти,Народ цей – не перемогти.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вони — вистояли. Вони — витримали. Це бетон не витримав!

Номер слайду 11

Патріотами не стають, патріотами народжуються! Творчий пошук. Знайдіть риси, які на вашу думку притаманні патріотові. Любов до рідної земліМужність. Байдужість. Відданість БатьківщиніШана до традицій. Ненависть. Повага. Злагода. Тривога. Ніжність. Хоробрість. Справедливість. Освіченість. Стійкість поглядів. Непохитність. Щирість. Жорстокість. Зневажливість. Заздрість. Підлість. Чесність. Радість. Чемність. Активна громадянськапозиція. Непримиренність до ворогів. Толерантність

Номер слайду 12

Пам’ятка молодого громадянина України1. Пам’ятай: ти вільний громадянин вільної держави – України, длярозвитку і зміцнення якої повинен кожним кроком, словом, дією сприятирозвитку, злагоді, порозумінню своєї землі й народу.2. Сприяй відродженню духовних цінностей, набувай ґрунтовних знань зісторії, культури, традицій.3. Повсякчас дотримуйся основних засад духовності української нації –загальноприйнятих християнських заповідей.4. Виховуй у собі патріотизм, чесність, мужність, терпимість до недоліківінших.5. Засуджуй байдужість, зраду державних інтересів України.6. Чесно й добросовісно трудись на благо зміцнення державності України.7. Будь завжди готовим стати на захист цілісності Української держави, їїкордонів, народу.8. Охороняй екологічне середовище, раціонально використовуй природніресурси.9. Серцем відчуй єдність із державою, яка піклується про тебе, і яку ти

pptx
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
2016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку