Сценарій святкового концерту до Дня Захисника України «В єдності наша сила»

Про матеріал

Мета: вшанування пам'яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО; утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження історичної пам'яті про доленосні події в Україні початку ХХІ століття та сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді; привернення уваги юних митців до глибокого осмислення героїчної історії України і рідного краю; виявлення обдарованих дітей, підвищення їх художнього та виконавського рівнів.

Перегляд файлу

Сценарій святкового концерту до Дня Захисника України

 «В єдності наша сила» 

Мета:  вшанування пам’яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО; утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження історичної пам’яті про доленосні події в Україні початку ХХІ століття та сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді; привернення уваги юних митців до глибокого осмислення героїчної історії України і рідного краю; виявлення обдарованих дітей, підвищення їх художнього та виконавського рівнів.

Обладнання: ноутбук, мікшерний пульт, мікрофони, акустична система, проектор.

Оформлення: святкові плакати, дитячі тематичні малюнки, записи патріотичних слоганів і прислів’їв.

Хід заходу

УЧИТЕЛЬ:  Шановні друзі! 14 жовтня, вся Україна відзначатиме День захисника України і День українського козацтва.

Де про славу козацьку згадаємо.

А би не забути історію роду,

Аби бути гідними свого народу.

Під козацький марш учні вносять прапор та встановлюють його на флагшткові. ЗВУЧИТЬ Гімн України

УЧИТЕЛЬ: Наш захід оголошується відкритим

Ведуча 1. Козацтву належить особливе місце в історії України й історичній пам’яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України 17-18 століть. День Покрови, 14 жовтня, святкують в усіх козацьких громадах світу дуже урочисто, з молебнями про живих, з панахидами за тими, хто відійшов у вічний світ, із урочистими загальними зборами козаків. І ми сьогодні зібралися у цьому залі, щоб відзначити це свято.

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна –

Козацька моя Україна,

Хлібів золотих сторона

 

Відео про Україну

Ведуча 2. Цей день обрали невипадково. Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. На Січі була церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Збираючись у похід на ворога, козаки проводили молебень до своєї покровительки. Повернувшись щасливо з походу, дякували їй за збережене життя.

Ведуча 1. Примітно, що свято Покрови Пресвятої Богородиці має й іншу назву – Козацька Покрова,  що свідчить про шанобливе ставлення українських воїнів до релігійних дат. Козаки вірили, що свята Покрова Пресвятої Богородиці охороняє їх. Історично в цей день було прийнято згадувати і віддавати належне козацькій доблесті. Саме 14 жовтня на Січі обирали нового отамана і влаштовували свято козацької мужності та відваги.

                                 Відео про походження свята

Ведуча 2.Як відомо, людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією, і сьогодні ми перегорнемо одну зі сторінок нашого славного минулого.

Ведуча 1. День захисника України – свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист.

Ведуча 2. Ми можемо пишатися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів. Був час, коли всю нашу землю загарбали й поділили між собою сусідні держави. Нестерпно було жити українському народові в неволі.

Ведуча 1.  Ми  не можемо не згадати жахливої сторінки в історії Українського народу як Друга світова війна. Україна в ході Другої світової війни зазнала більше руйнувань, ніж будь-яка інша європейська країна.  А скільки українських захисників поклали голови за наше мирне майбутнє! А скільки синів , татусів рідні не дочекалися із війни! Щодня чекаючи звістки, довгоочікуваних листів-трикутників.

 

Відео про листи (лист сина до батька на фронт)

Ведуча 2. Перегорнімо сучасну сторінку історії України, вдивімось в обличчя наших героїв – захисників України! Революція гідності, події на Донбасі…Вони тривожать наші душі, не залишають байдужими жодного громадянина України, і тому кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Революції Гідності і заради чого пожертвували своїм життям Небесна Сотня, заради чого захищають нашу Україну воїни АТО.

Ведуча 1.  Напевне, кожен із нас. Навіть у глибині душі, не міг подумати, що буде жити в часи, коли повсюди чути слово війна. Воно так непрохано увірвалося в наш словник, його чути як із  вуст найменшого українця, так із вуст дорослого громадянина.

Ведуча 2.  Настав той час! Війна настала! Ніким не оголошена війна. Несправедлива, незрозуміла війна…Війна це горе не однієї людини, а цілого народу. Будь- яка війна несе смерть. Каліцтво вдягає в жалобу тисячі материнських сердець. Захисники не шкодують свого здоров’я, готові покласти своє молоде життя на вівтар боротьби із сепаратистами на вистражданих східних кордонах країни. Це наш  біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що зробили ці люди для нас. Вони – теперішній голос нашого сумління, своїм прикладом показують силу та незламність українського духу.

Ведуча 1.   Згадаймо наших героїв, і не тільки наших, а й всієї України – нашої рідної неньки. Хлопці, батьки, брати, сини загинули за нашу свободу і залишаться назавжди в нашій пам’яті захисниками, і тому вони – Небесна Сотня.

Пісня «В нашому серці будуть жити»

Ведуча 2.  Тисячі людей прийшли на головну площу столиці не для того, щоб слухати палкі промови політиків. Вони з квітами та свічками прощалися із загиблими героями. Сліз на Майдані не приховують, їх не соромляться ані жінки, ані чоловіки.

Відео про загиблих Небесної Сотні

Ведуча 1.  Хай палають свічки  пам’яті  загиблих героїв Небесної Сотні в наших серцях, а розмірений бій годинника підкарбовує час скорботи, душевного болю і жалю. Тож хвилиною мовчання вшануємо невмирущу пам’ять про загиблих героїв, героїв-захисників.

Хвилина мовчання

Учень1

Повертайся, будь ласка, живим,

Я прошу не багато й не мало.

Кожен вечір молюсь всім святим,

Щоб нещастя тебе не спіткало,

Щоби янгол закрив від біди

Над тобою розправивши крила,

І щоб куля лихої орди

Не побачила, не зачепила

Ясним ранком та днем дощовим

Я шепочу у синєє небо:

Повертайся, будь ласка, живим,

Батьківщина чекає на тебе.

Пісня «Повертайся живим»

Ведуча 1.  Друзі! Хочеться, щоб кожен із нас завжди почувався частинкою нашої славної держави. Зрозумійте, що ви її сьогодення і майбуття, саме ви творите долю Батьківщини. У кожного з нас є можливість зробити свій внесок у її розвиток. Якщо ми житимемо у злагоді, братерстві, поважатимемо, розумітимемо, підтримуватимемо одне одного, якщо у кожного в серці буде гордість і любов до своєї землі  - наша Україна розквітне. Тож побажаймо всім нам жити в Україні – єдиній країні! Україна - наш спільний дім! Україна – це я! Україна  - це ти!

Пісня «Україна - це я! Україна – це ми!»

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Постольник Микола Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Луганський Вадим Васильович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Дрига Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Тринадцятко Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
34933
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку